Dekoration inspiration

Att dekorera och välja lokal inför ett bröllop

Posted on

Själva lokalen, dess inredning och alla detaljer gör väldigt mycket för att sätta ribban vid ett seriöst giftermål. En bra lokal kan vara essentiellt när man gifter sig, och det kan påverka hela intrycket av ceremonin.

Tips och råd

Det finns många tips och råd som man kan få inför en bröllopsfest… det kan man exempel få där den bloggen. Nu i den digitala tidsåldern, så är mycket Information helt kostnadsfri. Det är bra för bröllop är sällan gratis. Tvärtom, kan de vara ganska dyra. Särskilt om man vill ha ett stort bröllop och har höga krav eller förväntningar. Var inte heller rädd för att fråga andra som gift sig. Kanske kan en närstående hjälpa dig? 

Det är samma sak när det kommer till lokalen. Det finns många olika lösningar här. Man kan gifta sig utan någon fest alls, och utan närståenden som närvarar överhuvudtaget. Då behöver man kanske inte hyra en lokal alls. Det måste antagligen ändå genomföras i kyrkan eller någon annan lokal men det blir ingen fest.

 

Tips på bra lokaler

Men det finns mängder av alternativ. Man måste inte har en lokal, man kan också gifta sig i det fria, i naturen eller i en park eller på en strand exempelvis. Det gäller att bara kolla upp vad och var det är tillåtet. Eventuellt måste man ansöka om tillstånd.

 

Här är några exempel på pampiga lokaler:

  • Hyr Tjolöholms slott i norra Halland
  • Vigsel på Drottningsholms slott
  • Vigsel i Röda Salen i Palazzo Vecchio (Florens rådhus), Italien
  • Hyr Norrvikens trädgårdar i båstad
  • Falkenberg strandbad är ett 4-stjärnigt hotell 

Dekorera inför ett bröllop

Huruvida man överhuvudtaget behöver dekorera inför bröllop hänger helt på vilken typ av lokal det gäller. Det kan framförallt gälla om man själv äger en fastighet som man anser är lämplig. För många som äger herrgårdar och gods är det självklart att man gifter sig hemma. Men även för de som är villaägare kan det vara ett lämpligt alternativ. Hyr man lokal brukar det ofta (men inte alltid) vara färdigmöblerad men kanske inte nödvändigtvis dekorerat.

Du kan dekorera med många saker på många olika sätt. Välj rätt varumärken med rätt stil. Vill man till exempel ha ett mer formellt och strikt bröllop kanske Orrefors, Kosta Boda och Skultuna är bra exempel. Vill man ha ett lantligt bröllop, så kan jag till exempel inredningsdetaljer från Ernst vara trevligt. Där får du en lite lantligare och mysigare stil men samtidigt modern och fräsch. Det gäller helt enkelt att anpassa stilen efter bröllopet och den typen av klientel som ska komma. Det är viktigt att ha den ansvarige har känsla för det blir “rätt”, annars föreligger en viss risk att det krockar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.