Psykologi inom inredning

Det är lättare hålla rent i hem du verkligen älskar

Posted on

När du verkligen tycker om ditt hem, även fast du kanske inte är en “städperson”  så är det lättare att känna att man vill hålla rent om man trivs. Hade du haft tex haft ditt drömkök hade det inte varit lättare att hålla rent?  Det är som med allt när det är organiserat  och enkelt är det lättare att hålla det fint och prydligt.

Har man ett hem som man inte tycker och kanske känner att det spelar ingen roll att hålla det rent, när du ändå inte tycker om det. Det skapar en ond cirkel!

Saknar du motivation att hålla städat i ditt hem så du kommer med hög  sannolikhet att känna det lättare att städa ett hem om du trivs i ditt hem.

I slutändan så handlar det om att ha ett hem du älskar, inte hur det ser ut, utan snarare så är det en känsla “Home is a feeling not a place”. Det ska kännas som en kram, det spelar ingen roll om alla andra tycker det är fult, det viktigaste är att du trivs. Det kommer medföra att du överlag är mer glad och utstrålar att du är glad!

Jag själv känner tyvärr irritation varje dag över att jag inte hittar mina kläder på morgonen på grund av platsbrist. Det ger mig en väldigt dålig start på dagen och det är något jag kommer se över asap. Jag orkar inte längre ha problem med att hitta mina saker och att det blir stökigt bara genom att jag ska klä på mig och sen hinner jag inte städa innan jag ska iväg och möts av allt stök när jag kommer hem! Ni ska se vilken röra det kan bli. 

Jag upplever också att jag inte har tillräckligt utrymme för förvaring av rengöring och så vidare. Det är dags att flytta känner jag. Då kommer jag ta i och flytta större än jag behöver bara för att. Jag har under en längre period rensat ut i mitt hem och investerat i mer fina saker för att få en mer hemtrevlig känsla och det blir verkligen en motivation att städa regelbundet och hålla det fint!

Jag investerade även i en väldigt bra dammsugare som är en fröjd att dammsuga med. Samt att jag verkligen kan rekommendera städservetter som är perfekt att torka av speglar med.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.