Karriär

Driva företag som bloggare, influencer

Posted on

Samarbete med safeaccounting.se

Nu tänkte jag prata om något jag tycker är intressant, nämligen att driva en professionell blogg, ekonomi och bokföring.

Det är många som fortfarande inte tycker att blogga och influera människor inte är ett riktigt arbete, men det är det i allra högsta grad skulle jag säga är ett arbete. Jag själv lägger flera timmar i veckan att skapa bra content och svara på samarbetsförfrågningar. 

 

Att fakturera för sin hobby 

Jag driver min blogg som företag och inte på heltid då jag arbetar smart effektivt, samt har ett jobb inom marknadsföring. Jag fakturerar själv vs att använda tjänsten “fakturera utan bolag” tjänster. Detta kallas tydligen Egenanställning. 

Egenanställnings fakturering är ofta är det en bra inkörsport när man börjar fakturera kunder, men ju bättre det går kommer de flesta se att det ofta kommer olika utgifter som: internet, datorer, mobiler, webbhotell för att driva en professionell verksamhet och dessa utgifter får du tillbaka moms och därför är det mer lönsamt ha ett eget företag. Trots det ser jag många som arbetat i flera år som inte fått ändan ur vagnen och startat företag. Osmart skulle jag säga..

Kanske är det för att dom tror det är svårt att driva företag, men det är inte svårare i princip än att göra en faktura för du kan få hjälp med precis allting med din bokföring. Det får inte glömmas att bokförings kostnaderna är även en utgift. Nuförtiden är bokföring så otroligt digital och ofta köper vi det mesta online så det medför inget pappersarbete.

Registreringsfasen till Skatteverket kan dock vara lite krånglig när du ska starta företag, men det går att få hjälp med. Den bästa företagsformen skulle jag säga är aktiebolag där du inte blandar din privata ekonomi med företaget och den lönen du får ut är skattad och klar som vilken lön som helst då du är anställd i ditt företag. 

När man vet om det är rätt att starta företag är svårt säga men jag tycker att tjänar man över 20 000 månad på sina sociala medier borde man verkligen överväga det. Det blir lättare att få mer pengar över i vardagen för alla utlägg man har för driva runt sin hobby kostar mer än vad man tänker om man skulle summera det på ett år. Du kan även köpa in olika tjänster för att vidareutbilda dig inom det du gör och tjäna ännu mer. Personligen så älskar jag att investera i mig själv utveckla mina skills inom det jag tycker om.

Är du nyfiken att veta mer om driva företag som influencer?

Spana in Safeaccounting.se som är ett certifierat och professionellt ekonomi- och konsultföretag. Dom erbjuder modern expertis, relevant know-how och erfarenheter kan vi leverera ändamålsenliga konsulttjänster för dig och ditt företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.