Hållbarhet

Elbolag med förnybar energi

Posted on

Är du en person som har ett hållbarhetstänk i det mesta, så kan jag berätta att det även går att applicera på el. Hållbarhet är väldigt brett och går ofta ihop med det minimalistiska tänket.   Personligen så har jag alltid valt att satsa på kvalitet och det var så jag kom på denna inredningsblogg med fokus på premium. Men hur går hållbarhet och el ihop? Nu tänker jag berätta för dig! 

 

Rent Vatten tillägget ger 100 förnybar energi

Med Rent vatten tillägget hos Göta energi så kommer all energi du använder hemma från förnybar vattenkraft. Men inte nog med det, du bidrar också till rent vatten, sanitet och hygien, via Göta Energi till WaterAids viktiga arbete. Med endast ett tillägg på 39 kr kronor kan du göra mer gott, visst är det bra?  

Plötsligt så känns det lite bättre för samvetet att ha lamporna tända i hemmet. För hur fint är det inte att inreda hemmet med belysning? Speciellt nu när vi går mot mörkare tider. Jag läste någonstans i ett vardagsrum så är det rekommenderade antalet ljuskällor brukar ligga på mellan sju och tio. 

Ett annat tips är att placera gardinerna på våra vid våra fönster på sidan av fönstret och inte skymma ljuset möjlighet att komma in. Här i Sverige har vi mindre sol och det är viktigt att ta vara på det och får vi ljusinsläpp kan vi ha färre lampor tända. Visst är det tänkvärt?

Mot vintern byter vi ofta elavtal

Det är ganska logiskt, vi går mot mörkare tider. Det blir kallare ute och mer energi går åt. Man kan tjäna en slant att se över sina elavtal.

Slutligen glöm inte källsortera din belysning, det är jätte viktigt. LED-lampa sorteras som Ljuskälla. Lägg ner alla ljuskällor varsamt i behållaren på ÅVC, så att de inte går sönder.  Alla ljuskällor tas om hand på ett säkert sätt vilket hindrar gifter från att spridas! Mer info här om Göta Energi!

Ta del av min Göta energi rabattkod i en annan post jag skrivit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.