DIY

Gör en DIY tv-bänk /skänk med LED-belysning under

Posted on

I samarbete med xcen.se

Vardagsrummet är hemmets mittpunkt skulle jag säga, för uttrycket att köket skulle vara det stämmer inte för mig och säkert inte för många heller. I vardagsrummet är där vi spenderar mycket tid och här tycker jag att man gärna får lägga lite pengar på att inreda så att man verkligen trivs.

Jag följer Alice Stenlöf youtube kanal och hon har en hel del inredning i sina vloggar. Hon har flera videos som är “Hemma hos mig” apartment tours som är riktigt mysigt att kika på. Jag som älskar inredning kan fastna lite för länge framför sådana. Alice hon valde att bygga om sin lägenhet väldigt mycket och flytta köket helt och skapa ett stort öppet planlösning med vardagsrum med köksvägg med köket och matsalsdel. I vardagsrummet som är vitt har hon en lång vägghängd tv bänk (avlastningsbänk) under tvn som är vägghängd med LED-belysning som ger en modern känsla design känsla och lyser snyggt mot golvet. Hon har även nedsänkt tak med LED-belysning och det är så snyggt

Måttanpassad belysning för hylla

Ett tips är att arbeta med måttanpassad belysning för hylla/ skänkt. Exempelvis så har Alice låtit snickare tillverkas en skänk som är vägghängd. Ett tips är att du kan köpa värdiga hyllor och sammanfoga flera skänkar för att få bredden du vill ha. Idag har vi heller inga DVD-spelare så vi det underlättar med vår medieanvändning. Men en sak är säker du kan aldrig ha för mycket förvaring i ett hem. 

Led-belysnings användningsområden

  • Under tv-skänkar
  • Nedsänkta tak
  • Bakom gardiner likt på hotell
  • Under trappor
  • I Walk in closet
  • I kökskåpen 

 

DIY vägghängd tv-bänk med LED-belysning

Det är väldigt snyggt att ha en hängd tv-bänk/skänk som går längs med väggen med LED-belysning. Istället för att köpa färdig tv-bänk med LED-belysning kan du göra det enkelt med genom att köpa LED-strips och klistra fast det på dina nuvarande möbler och du kommer göra en stor besparing. Hos Xcen finner du  Sveriges största sortiment av LED-strips.

Montering av led-strips

Klistra fast led belysning under valfri tv-bänk som du hängt på väggen. Led-stips är självhäftande och är enkel att montera och passar att montera där man inte vill belysningen ska ta plats. Den utsöndrar heller ingen värme så du ka ha den i skyltar, i skåp och hyllor med mera. Led-strips kan enkels kopplas till dimmers, kontrollenheter eller transformator. Välj om du vill ha levererad med  pålödd snabbkoppling eller öppen kabel i ena änden av led-strips. Drivs med 12V eller 24V så en transformator behövs.

Enkelt och praktiskt

Fördelen med att ha allt vägghängd är även att det bli lättare att städa under tex om man har en robotdammsugare och lättare att dammtorka. Från och med nu vill jag ha det som går upp från golvet. Om du blivit inspirerat sök på “ skänk vägghängd” så kommer du få fram många alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.