Svensk design

Granit Stig Lindberg kollektion

Posted on

Innehåller reklam och annonslänkar för Granit

Granit sin första kollektion med ikonisk mönsterdesign av Stig Lindberg. Stig är en av 1900-talets mest ansedda formgivare i Sverige. Lindbergs estetik karaktäriseras av fantasifulla kompositioner där hans formgivning ofta hämtar inspiration från naturen.

I denna första kollektion återfinns fem mönster av olika karaktär, de kommer att synas på produkter från flera produktkategorier.

Mönsterdesignen Wrap kommer synas på förkläde, grytlapp, kökshandduk, servett, glasunderlägg, bricka, duk (vaxad) och bordstablett. Wrap finns i två olika kulörer.

Poème d´Amour är ett mönster som kommer finnas på bricka, glasunderlägg, servett och duk. Granit har i denna kollektion fått möjlighet att reproducera mönstret i en egen, unik färg.

Det grafiska mönstret Korrugalion kommer synas på bricka, servett, kudde och gardin.

Salix är en mönsterdesign som kommer att produceras på bäddset, kökshandduk, servett och bryggkaffe.

Välkända Berså kommer på kollektionens enda dricksglas som finns i två olika storlekar.

Med sina omtyckta mönster letade sig Stigs design snabbt in i det svenska folkhemmet. Den stora bredden på hans design vittnar om hans enorma produktivitet genom åren. Vi är glada att få möjligheten att återskapa några utvalda mönster på några av våra mest omtyckta produkter. Tanken är att skapa nya klassiker som håller sig över tid.

Till Granit Stig Lindberg kollektionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.