Familjeliv

Guldkorn i vardagen – hur du minns även de små stunderna

Posted on

Livet för med sig så mycket, både gott och ont. Det kan handla om storslagna bröllop, spänning med att köpa den första gemensamma bostaden eller då familjen går från att vara två till tre. Men vad händer med de mindre stunderna? De är minst lika viktiga, men ändå kan de ha en tendens att bli bortglömda eller gömda under de stora händelserna. Nedan tar vi oss en titt på hur du kan skapa nya minnen med familjen, minnas alla era tidigare minnen samt lära dig uppskatta vardagens guldkorn.

Skapa familjeminnen

När barnen växer upp kommer de troligtvis att minnas stora utlandsresor, kalas där de fick något de önskade sig eller då tomten kom på besök. Men för ett barn kan även de minsta grejerna bli ett livslångt minne. Så här kan du skapa minnen tillsammans med din familj:

Regniga dagar – Ja, varför endast vara ute då det är sol och fint? I Norden har vi så många dagar under årets gång då det inte är “fint” väder, men det det ska inte betyda att man måste sitta inne. Barn bryr sig inte om vad det är för väder, de bryr sig om att deras föräldrar vill leka med dem. Så köp varma, vind-och vattentäta kläder till hela familjen och njut av att vara ute dygnet runt.

Ha kul under bilfärden – Flera gånger under veckan åker man bil som en hel familj, och trots att det inte kan vara kul varje gång då man ska till mataffären, kan man under åtminstone de längre färderna se till att det blir lite roligare. Välj ut några låtar som de mindre såväl som de större barnen kan, skruva upp volymen och sjung. När man tröttnat på sin spellista kan även barnen få vara delaktiga och välja en eller några låtar.

Campa inomhus – Att campa med barn kan vara hur underbart som helst, men ska vi vara helt ärliga kan det ibland kännas mer jobbigt än kul att packa in hela familjen för att ta sig ut i skogen bland insekter och bråte. Så varför inte campa inomhus? Lägg upp ett tält i husets största rum, planera en enkel eller naturinspirerad middag och ha olika lärorika stopp i huset med info om djur och natur.

Hur minns man vardagsminnen?

Det är viktigt att minnas stora såväl som små minnen, så vad kan man göra för att faktiskt minnas? Jo, se till att vid årets slut beställa en eller flera fotokalendrar, för att ha hemma eller på jobbet. Då kommer du varje månad att få se en eller flera bilder på något familjen gjorde tillsammans vilket kommer att förgylla vardagen lite extra, samt ge dig ett leende på läpparna. Passar även utmärkt som present.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.