Inredning inspiration

Hitta rätt soffa för dig

Posted on

Det är inte det allra lättaste att hitta drömsoffan då det idag finns så många modeller, stilar och färger att välja mellan.

Du som vill kolla in olika soffor för att se vad som finns, du kan göra det på https://www.vidaxl.se/g/460/soffor. Inför ditt val av soffa, så finns det fyra viktiga saker du bör ta i beaktande.

Välja rätt modell

Det finns många olika modeller av soffa. De tre vanligaste sofforna är rak 3-sits soffa, divan-soffa och U-soffa. Sedan finns det även hörnsoffor, 2-sits soffor samt andra modeller med. Se till att välja en modell som får plats i ditt hem där du har tänkt ha den. Du kan om du vill markerar upp platsen där du tänkt ställa soffan, det med maskeringstejp. Du ser då hur stor plats en viss soffa kommer ta upp.

Hur använder du din soffa?

Även om de flesta säger att soffan, den har man för att sitta i, så sitter vi alla på olika sätt, samt att det är ju rätt skönt att även kunna lägga sig ner i den. Sittdjupet kan vara bra att fundera på, så att det passar din sittstil eller liggstil. Ligger du ofta ner, så kan en divansoffa vara att föredra.

Hitta rätt stil på soffan

Stilen på soffan kan även det påverka ditt val. Antingen så väljer du en stil samt färg som smälter in bra med den övriga inredningen, eller så väljer du en soffa som sticker ut. Det finns ju idag många olika stilar och färger att välja mellan.

Vilket material ska soffan vara i?

Materialval är även det viktigt. Föredrar du att ha en soffa i tyg, eller vill du ha den i skinn? Val av material bör göras utifrån om du har barn eller djur, som båda gärna smutsar ner soffan. Då kan det vara bra att ha ett material som är lätt att kunna göra rent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.