Marknadsföring

Inflationen & vikten av synas i Googles sökresultat som företag

Posted on

I dagens digitala värld är det viktigare än någonsin att synas på Googles sökresultat. Men vad är egentligen inflation och hur påverkar det din synlighet på sökmotorer?I  dessa tider när människor drar igen plånboken mer har jag märkt av att många företag som tidigare använde sig av Affiliate marknadsföring av bromsat sina budgetar. Vilket är något jag tycker är extremt tråkigt och jag förstår faktiskt inte varför dom gör det. Som jag ser det är det nästan gratis marknadsföring, då man betalar bara för resultaten så marknadschefer som sätter marknasföringsbudget upplever jag har svårt se till företagets bästa. När dom gör så här stryper dom en inkomst som hade kostat dom cirka 10-20 %  provision till att inte sälja alls, plus att tidigare samarbetspartners kommer inte ropa hej lika lätt att samarbeta igen.

Men vad ska man göra då som företag under inflation?

Många företag funderar på sin överlevnad just nu då färre blir angelägna att spendera sina pengar. Personligen skulle jag säga att man ska lägga mycket budget på SEO på sin egna hemsida för äga sin trafik och på sikt kommer Google ads också bli billigare. Många företag har idag ingen vettig SEO optimerad hemsida eller har en person som roddar alla företagets marknadsföring. Det skulle jag säga innebär, du får lite av allt men ofta lite halvdåliga resultat. Ingen kan vara bäst på någon samt hinna lägga den tiden det behövs på en en heltidstjänst.

Hur spenderar människor under inflationen?

Inflation kan ha en stor påverkan på ekonomin och hur människor spenderar sina pengar.Under inflationen kan människor spendera mindre på lyxvaror och hushållsartiklar eftersom priserna stiger. De kanske också väljer att köpa billigare alternativ av produkter eller välja bort vissa köp helt och hållet.

Hur påverkar inflation sökmotoroptimering?

Inflation kan påverka sökmotoroptimering på flera sätt. Om priserna på varor och tjänster ökar kan det leda till att företag höjer sina priser, vilket i sin tur kan leda till en minskad efterfrågan på deras produkter och tjänster. Detta kan ha en negativ påverkan på företagens ekonomiska prestationer, vilket kan minska deras synlighet på sökmotorer.

Vikten av att synas på Googles sökresultat

Sökmotoroptimering, eller SEO, är processen att optimera en webbplats eller webbsida för att ranka högre på sökmotorer som Google. Detta kan innebära att optimera webbsidans innehåll, struktur och länkar för att göra den mer attraktiv för sökmotorer. Det kan vara bra att välja en erfaren seo byrå och ge det en chans och jag kan garantera dig att du kommer inte bli missnöjd över att få mer trafik till din hemsida.

Varför är sökmotoroptimering viktigt?

Att synas högt upp på Googles sökresultat är viktigt för att öka webbplatsens synlighet och locka fler besökare. En högre ranking på Google kan också öka förtroendet för webbplatsen och därmed öka chansen att besökare stannar längre och utför önskade åtgärder, såsom att köpa produkter eller tjänster. Personligen hade jag satsat på att synas med i nischade bloggar, som denna inredningsblogg om du har en webbshop som säljer heminredning online och allt inom hem och familj. En SEO byrå kan hjälpa dig synas i min blogg.

Fakta Google 2020:

Varje dag görs det 55 miljoner googlingar bara i Sverige, ca 5,5 googlingar per person i snitt per dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.