Personligt

Jag har avstått från konsumtionsbegär: En Livsstilsomvandling

Posted on

Hos mig finns inte längre begäret att handla upp hela lönen varje månad och ägna varje månad åt att fundera över ”vad behöver jag denna månad.” Det har nu gått 1 1/2 år sedan jag helt avslutade den vanan. Istället har jag rensat ut mängder av saker och köper det jag verkligen behöver när jag behöver det. Det blir lite som att undra hur långt ett snöre egentligen är, eller hur långt man kan dra det?

Jag ser verkligen ingen lycka i att konsumera hela tiden. Jag lägger hellre tid och pengar på att bygga upp något bestående. Tänk dig att lägga i stort sett allt du har på att bygga upp ditt hem och din garderob, och sedan brinner allt upp. Vad har du kvar då? Allt som varit ditt liv. Föreställ dig hur extremt många timmar du måste ha lagt ner, i arbete, för att ha råd med alla dessa saker och för att skapa ditt bo. Jag tänker tillbaka på någon jag brukade tala med. Den personen lade i princip all sin levande tid på att arbeta för att skapa det perfekta hemmet och tänkte bara på att hela tiden leta efter olika köp online. Trots att jag bloggar, undviker jag överdrivet att kolla in butiker, både online och fysiska butiker, eftersom jag inte vill utsätta mig för frestelser.

Visst, man bör trivas i sitt hem, det finns psykologi kring det, och det är något man naturligtvis bör investera i. Men vad händer när ens hem snarare blir ett fängelse, och hela livet kretsar kring att uppdatera hemmet? För mig känns det nästan lite sjukligt.

Jag älskar Google och tipsa i min blogg, men det är för att hjälpa andra ta kloka beslut och när man väl ska shoppa så brukar 80% Googla innan ett köp, vilket jag även gör. Men ta dig en funderare hur mycket av din årsinkomst lägger du egentligen på ditt hem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.