Hus

Larm till fritidshuset istället för grannsam verksamhet

Posted on

I samarbete med larmkollen.se

Ni som följer mig vet att jag tycker om serien Sommaren med släkten och livet i skärgården. I skärgården händer det mycket saker, inbrott, bilstölder och grannsam verksamhetenn har ibland mycket att stå i. Ett uppdrag som tas på fullaste allvar, en dag får en man i uppgift att vakta båtbryggan en natt efter en båtstöld. Dessvärre slutar det med att den som vaktar sitter och har fest och somnar. 

Det kan inte vara lätt att vara på plats och ha koll överallt vid fritidshuset och speciellt inte om man bor i stan. Då kan det vara bra att ha installerat ett larm på den privata tomten. Allt fler privatpersoner väljer att köpa IP-kameror, nätverkskameror till sina villor eller fritidshus. Dessa kan du styra själv hemifrån eller på distans med din mobiltelefon. Det finns både enklare kameror och mer avancerade kameror, som bland annat känner skillnad på människor och djur. Det finns många olika typer av larm och Larmkollen är en jämförelsesida för allt inom larm med mycket läsvärd information måste jag säga.

Visste du att du kan få rabatt på din hemförsäkring om du har larm?

För att få rabatten behöver ditt larm vara installerat av ett larmföretag som är certifierat av SBSC. Du får inte montera och installera larmet själv.

Moderna larm kan notera en människa som överträder din tomt

En utomhus kamera med IR-sensorer som reagerar när det är något som är tillräckligt stort för att vara en människa som bryter ljusstrålen. Då kan det om man har tur stoppa inbrottstjuven innan något händer.

Ha koll på reglerna vid installation av larm

Välj den som det larm passar dig, men ha koll på vilka regler som gäller för övervakning som du måste följa. Bilder från en övervakningskamera går att använda som bevismaterial. Ju högre bildkvalitet, desto bättre.

Jag tror det är ganska få som ångrar sig att dom har ett larm installerat när det väl varit inbrott, visst det är initialt en kostnad i början. Men en tjuv letar alltid efter enkla byten och om du har dekal om larm kan det vara så att tjuvarna blir avskräckta och tar grannens hus istället än ditt.

Tyvärr omfattas inte installation hemlarm av rut-avraget

”Arbete med utrustning i hushållet som kan kommunicera med eller styras och övervakas genom olika IT-lösningar, som till exempel smarta vitvaror, brand- och inbrottslarm eller fjärrstyrda luftvärmepumpar.” – Källa: https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/2944.html#h-It-tjanster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.