Kök

Så får du ett mer lyxigare hemtrevligt kök

Posted on

Att skapa ett kök man trivs med går att göra oavsett om du har en liten eller stor budget, det gäller bara att ha en vision med vad du vill uppnå.

Som de allra flesta vet så är det dyrt att renovera ett kök men det går att komma undan betydligt billigare. Priset på en köksrenovering beror förstås på kökets nuvarande skick och dyraste lyx lyx kanske inte är alltid det man är ute med ett kök, utan det är mer känslan det än att det är dyraste materialvalen. 

Ofta skulle jag säga att man vill ha ett hemtrevligt och mysigt kök. Innan du sätter igång skulle jag säga att det är bra att bestäm dig för en stil och färg och håll dig till den. Sök inspo på på Instagram, Pintrest och spara ner bilder tillgängligt och ha till hands nästa gång du ska köpa hem saker till ditt hem för inte tappa din vision. Rom byggdes inte över en natt. 

Köket är det viktigaste rummet i hemmet men det behöver även vara praktiskt. Det som lyxiga hem har gemensamt är att dom har viss dekoration och är genomtänkta. Så ta dig tiden och tänk hur ditt drömkök ska se ut skapa dig en vision board.

 

Här kommer några tips inför din köksrenovering på en budget

 

Tänk på layout
Se ditt köks yta som en helhet, du kan inse att du har yta du inte tänkt. Du gör att du lättare kan se framför dig vad du har att arbeta med. Du kan exempelvis ta in en köksö om du inte har en eller ta ut en. Men våga även ta hjälp om du kör fast.

Hitta en stil du vill återskapa och leta efter saker som påminner om det och kommer hjälpa dig att ta svåra beslut i ditt hem.

 

Behålla befintlig köksstommar
Du kommer att tjäna väldigt mycket pengar på att utgå från den befintliga köksstommar i samband med en köksrenovering.

 

Måla om köksluckor
Du kan ju även lämna in dina luckor på målning ​​istället för att renovera hela köket.

 

Byta ut kakel
Kakel kan vara ganska så personligt tillval och det nuvarande kanske inte faller dig alls i smaken. Riv bort kaklet och sätt nytt kan göra en stor förändrig i köket.

https://truedeco.se/byta-ut-koksknoppar-pa-gamla-koksluckor/

Välj exklusiva material – Byt ut knoppar och kökshandtag
Enkelt att göra själv, går väldigt fort och kostar inte alls mycket. Hos beslagonline.se finner du allt inom det.
Läs gärna mitt inlägg: Byta ut köksknoppar i köket

Måla om väggarna eller tapetsera
Få in lite färg och skapa en härligare känsla i köket.

 

Tänk som en inredare, använd dig av Feng shui
Få in träelement, enhetlighet med färger, lite grönt och köp fina kökshanddukar och servering. Du kan blanda träslag, metaller och sten.

 

Byt ut standard element
Byt ut blandare till en mer i design, byt ut knappar för lampor och kanske lägg in ett finare golv. Byt ut köksbänk eller klä med dekorplast, måla om.

 

Köp fina tavlor
Det finns många fina posters du kan sätta upp i ditt kök som ger inspiration.

 

Uppdatera taklamporna
Invester i LED belysning, det kommer ge en helt annat sken i ditt hem och det håller längre med. En fin lampa vs en standard lampa med lysrör kan verkligen ge en mer lyxigare känsla.

Rensa ut köket
Rensa ut dubletter och onödig saker och köp hem nya fina matchande slevar, kastruller med mera.

Få in grönt
Varför inte ha en vas med färska blommor eller blomma i kruka eller grönt som i grönsaker som är framme eller färska kryddor. Olivträd skulle säga är väldigt fint att ha i ett kök.

 

Dekorera
Dekorera köket med skärbrädor av trä, kryddor station. Du kan ha en kruka med träslevar du ofta använder. Ett bra tips är att dekorera på brickor som du lätt kan flytta undan om du behöver snabbt mer köksyta. Det ser även fint och det separerar din dekoration från bänken och lyfter fram det. Det blir mer spännande och det blir en neutral yta som får din dekoration att poppa.

 

Ett välstädat kök
Tar som vana att städa köket innan du lägger dig för kvällen, att vakna till ett rent fräscht hem är positivt och en blänkande kök ser fräscht ut.

 

Satsa på bra köksmaskiner
Satsa på dyra designermärken när du köper en spis för det kommer ge ditt kök ett riktigt statement och det är här du ska investera mest pengar. Ofta brukar man designa hemmet kring dessa. Du behöver inte ta det dyraste på diskmaskin eller så men heller inte det billigaste, men även en fin brödrost kan lyfta ett kök.

Kaffe och testation
En station för te och kaffe känns alltid lite lyxigt tycker jag. Det gör det även lättillgängligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.