DIY, Lyxigt hem

Så gör du ditt hem lyxigare

Posted on

I denna bloggpost tänkte jag berätta hur du kan få ditt hem se lyxigare ut. Det behöver inte kosta mycket för att skapa en mer känsla av lyx i hemmet och jag har samlat lite bra tips jag lärt mig genom åren.

Häng gardiner från taket
Skapa hotellkänslan i ditt hem med högt hängande gardiner. Gardiner kan antingen hängas från taket med skenor eller med gardinstång. Gardinstänger ska hängas utanför fönstret och en bit ovan för att ge mer högt till rummet.

För att veta hur lyxigt ser ut så behöver du veta vad “dyr lyxig design ser ut” så att du kan inspireras och få dom till ett bättre pris. Botanisera bland inspirerande hem för veta vad du ska leta efter. Varför inte gå och fönstershoppa på dyra inredningsbutiker för få inspiration, sen kan du lättare blanda dyrt och billigt i din inredning. Lär dig vilka material som använder sig av och kommer hjälpa dig finna designer dupes. 

Byt ut badrumsmattan
Något du enkelt kan göra är att byta ut dom små badrumsmattan mot en längre. Behåll en liten badmatta dock för samla upp vatten utanför duschen/badkaret. En lång matta kommer göra ditt utrymme större och en mer lyxigare utseende.

Vackra korgar
Korgar i natur är fint och skapar känslan av hotell. Korg med bricka, perfekt ha som presentation i gästrummet.

Rulla handdukar
Att ha rullade handdukar skapar en känsla av lyx, det har lagts en extra touch på handudkarna och dom ser onekligen mer inbjudande ut, precis som på ett spa eller hotell. Samla rullande små handdukar vid handfatet och större kan du lägga i en öppen hylla eller i en korg. I gästrummet kan du med fördel köpa ett handduksset för handdukarna att matcha. Gärna mjuka fylliga handdukar av god kvalité.

Frame tv
Gör din tv genom att skapa ett vackert konstverk med din tv. Det finns olika ramar du kan välja på för att verkligen få en bra tavelvägg. Jag själv har The Frame och jag gillar den mycket.

Färska blommor
När man kikar på finare hem ser man alltid vackra vaser med blommor och blommor på pidaler osv.  Dom är alltid stora och överdrivet stora, statement blommer. Du kan enkelt skapa det med kvistar från trädgården och blanda torkade blommor.

Lampor
Du behöver inte köpa design lampor, köp större lampor som tar plats. Det kommer dra ögonen uppåt och ge lyxig känsla. Du kan även köpa flera likadana lampor i olika storlekar och matcha. Få det se ut som du lagt extra tid på att tänka på belysningen i ditt hem. Varje rum bör nämligen ha flera ljuskällor. Skapa demision och konstrast med lampor i olika färger.

Mönster
Färg i all ära men försök att få in lite mönster i ditt hem, det skapar en ytterligare dimension. Det får dina desingbeslut att se trendigt och djärva ut. Det kan vara i små detaljer, tex en matta, kuddar, filtar. Använd gärna samma färgskala och matcha olika storlekar. Ska du matcha kuddar, satsa på en med stora mönster, en med mindre och kanske en utan mönster eller mindre för att det inte ska bli för mycket. Mönstrade tapeter passar ofta på mindre utrymmen som ett badrum tex, det ger känslan av hotell eller cool restaurang.

Minimalism
Ta bort onödiga saker och ha lite mer minimalistisk inredning gör att att inredningen du valt känns mer utvalt och mer lyxigt. Lyxiga hem använder sig oftast av minimalistiskt inredning.

Matcha knoppar och handtag med varandra
Har du ett hem med olika färger på olika handtag, försök matcha metallen med varandra. Det finns billiga DIY projekt du kan göra för att byta ut handtag. Du kan ha olika metaller givetvis i ditt hem men försök hålla samma ton i ett hem. Läs gärna: byta ut köksknoppar

Organisera i skåp
Att ha organiserade skåp bidrar till en mer avslappnad känsla i hemmet och öppnar du skåpen ser det genast bättre ut.

Stora mattor i vardagsrummet och under matbordet
Något många tenderar göra fel är att köpa för små mattor, stora mattor där stolarna på matbordet kan dras ut på utan hamna utanför ger lyxig känsla. Samma sak stora mattor vid soffan. Ett hem utan mattor ser inte så ombonat ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.