Motor

Ta båtförarbevis inför sommaren med en distansutbildning

Posted on

Samarbete med batutbildning.se

En av mina favoritserier är Sommaren med släkten som utspelar sig i  Stockholm skärgård. Här får man ta del av hur det är att leva skärgårdsliv med en humoristisk touch.

Stockholms skärgård är en arkipelag i östra mellansverige, belägen längs större delen av Stockholms läns kust och består av ungefär 30 000 öar, kobbar och skär. 

I ett av mina favoritavsnitt i Sommaren med släkten, så ska Carro ta båtförarbevis och åker en båtutbildning, väl på kursen är hon ensam kvinna och utbildaren misstar henne för singel och det blir en obekväm stämning. Numera kan du ta båtförarbevis  online och det inte alls så dyrt som man skulle kunna tro. 

Ha egen båt vs båtluffa

Att åka med egen båt i Stockholms skärgård är väldigt bekvämt jämfört med att båtluffa, för det första så är det faktiskt ganska så dyrt att båtluffa och speciellt om man är en hel familj.  Du behöver dessutom ha koll på avgångstider, köpa och bära sakerna. Har man istället en egen båt att färdas med kan man vara mer spontan. Har man dessutom sovplatser ombord på båten så kan man ju även övernatta när det passar.  Men om man är mer bekväm så kan man enkelt ta in på ett hotell eller vandrarhem men då behöver du se till att boka det i förväg. Däremot har du en egen båt tillkommer underhållskostnader och kostnader för bensin och båtplats.

Allt fler köper fritidshus och har egen båt

Jag läste precis en artikel om att allt fler köper fritidshus mer än någonsin, trycket på hemsemester 2021 är större än någonsin. Det lämnades dessutom in fler bygglovsansökningar på nybyggnation 2020 än 2019. Det är fler som ser fördelarna med att ha ett landställe att åka till och koppla av. Numera är vi inte lika platsberoende och tillåts att arbeta mer på distans och varför inte spendera mer tid på landstället och arbeta därifrån. Har du en egen tomt med båtplats så kostar det oftast heller inget.

Finns det något härligare än att bara lunka runt i sköna kläder, åka till lilla Ica och handla och ta båten till olika öar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.