Hus

3 husrenoveringar som piffar upp ditt hem

Posted on

Sponsrat inlägg

Funderar du på att renovera ditt hus? Då är du inte ensam, all tid vi spenderat i våra hem har gjort att vi haft tid att se brister och förbättringsmöjligheter. Har du tröttnat på ditt boende och vill sälja så kommer du ha användning av dessa värdehöjande åtgärder på ditt hus, men även för att öka trivsel nivån. Vad är egentligen mest lönsamt? Vara den pedantiska husägaren eller den gör större husarbeten mer sällan, lär vidare…

Vid köp av ett hus kikar oftast en potentiell köpare oftast behovet av renovering av bostaden. Allt färre vill köpa ett renoveringsprojekt enligt Boeno bostadsajts undersökning i april 2021. Nu när våren kommit är det perfekt läge att ta tag i sina renoverings drömmar. 

Det finns många åtgärder du kan utföra på ditt hus som påverkar och sänker driftskostnaden påverkar prislappen vid en försäljning. Nedan är 3 värdehöjande renoveringar du kan utföra på ditt hus.

Är det dags att se över husfasaden?

För att få din fasad att hålla extra bra bör du utföra löpande underhållsarbete på den. Det finns många yttre faktorer som påverkar hållbarheten av färgen som: alger, fukt, vind och du bor nära trafikerade vägar osv. Hos fasadarbeten.se kan du finna ett företag som kan hjälpa dig dina fasadarbeten. När du ändå arbetar på fasaden så kan solpaneler vara en god ide, 2021 kom ett extra förmånligt avdrag på det från staten.

 

Andra saker du kan göra är att:

  • Takrenovering
  • Balkongrenovering
  • Inglasad balkong
  • Fasadputs
  • Fasadtvätt 
pexels-max-vakhtbovych-6434634.jpg

Måla om i huset 

En trävilla behöver i vanliga fall inte målas om mer än vart 10–15 år så länge ni använt en trä färg av god kvalité. Däremot går trender och det som var populärt för 10 år sedan kanske inte lika hett idag. Det är viktigt att du  då ta tagit reda på vilken typ av färg som huset har målats med tidigare eftersom man helst ska använda samma färgtyp. Se till att inte välja självlysande kulör för det är en färg som ofta inte är så uppskattad utan mer dämpade nyanser, ta gärna hjälp av en professionell målare oavsett om det gäller invändig eller utvändig målning i ditt boende: Hittamålare.nu

 

Lägga nya vackra golv?

Att lägga ny golv är ett projekt i sig, här behöver rummet tömmas och du kommer inte kunna använda ytan på några dagar. Ett vackert golv höger värdet, väljer du ett golv som kan slipas om kan du ha det i generationer. På sajten: Golvläggare.nu kan du finna en golvläggare i din stad eller ort.  

pexels-houzlook-com-3356416.jpg

 

Förmånligt renovera huset med Rot-avdraget

När ditt hus är 5 år gammalt kan du utnyttja rot-avdraget på dina renoveringar. Med nybyggt hus avses ett småhus som är befriat från fastighetsavgift, det vill säga de fem första åren. 

Att göra ROT-avdrag innebär att den del av arbetet som är arbetskostnad dras 30% av som skattereduktion, upp till ett max avdrag på 50 000 kr per person och år. Så det många gör är att dom gör en renovering per år för att på så vis få ut maximalt med avdrag. Din hantverkare hjälper dig med dina Rot-avdrag.

Är du den pedantiska husägaren eller den som låter det vara och längre fram gör större åtgärder?

Husägare som ser över sitt hus löpare och är den pedantiska husägaren jämfört med den slarvige husägaren som investerat 100 000-tals kronor på sin villa, medan den pedantiske grannen ratat hel renoveringarna. När villorna såldes visade det sig ändå att pedanten i slutänden tjänade mer på sin husförsäljning.

Källa: https://www.dt.se/artikel/sa-okar-du-vardet-mest-pa-din-villa

Med andra ord, det lönar sig att ta hand om sitt hus löpande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.