Inredning inspiration

Hyllor och väggar målade i ton i ton nyanser

Posted on

Samarbete med k3maleri.se

Oavsett om du helt renoverar eller vill göra en liten förändring i ditt hem så kan det vara mycket svårt att välja rätt färgschema, speciellt när du vill att olika rum ska framkalla olika stämningar. Vilka färger inreder du ditt hem i?

Inredningstrender för färger i hemmet just skulle jag säga är att vi gärna inreder med färger i ton i ton i nyanser och gärna med jordiga ljusa toner, pasteller och inmålade inredningsdetaljer. De vita väggarna är mer sällsynta och även väggfasta inredningsdetaljer målas in för att få mer färg i hemmet. 

https://hannafriberg.com/2017/11/23/allt-du-vill-veta-om-min-lagenhet-den-platsbyggda-bokhyllan-och-inredningen/

Platsbyggda bokhyllor i ton i ton

Vi ser fortfarande platsbyggda bokhyllor som är målade olika grå kulörer eller i ljusa beige nyanser. Att inreda hemmet med en platsbyggd bokhylla bidrar att vi plötsligt få mer förvaring i hemmen än vi är vana med att ha. Äntligen så har även möjlighet att dekorera med mer dekoration på dom öppna hyllplanen. Varför inte fylla hyllorna med gamla souvenirer och snäckor från våra resor? Just nu är vi mer senimitalea än någonsin då vi inte kunnat resa som vi är vana med, då är det perfekt att ha plats att inreda hemmet med minnen. 

Förresten så tror jag att det var Hannalicious som satte platsbyggda bokhyllor som trend i Sverige, det var i alla fall så jag kom på att jag verkligen ville ha en sådan bokhylla. Hanna lät en snickare platsbyggda bokhyllan och så kom en målerifirma och målade in den i den perfekta gråa nyansen.

d-cor.se

Inmålade inredningsdetaljer

Målade väggar med vägglister är trendigt och vackert för att skapa struktur och liv på våra väggar. Med snygg taklist och andra stuckaturer så kan du förvandla den fula kanten mellan vägg och tak till en ren prydnad som dessutom ramar in rummet. 

Aldrig har vi målat om i våra hem som vi gör nu under Covid-tider. Jag har ingen statistik, men jag tror att tapet försäljningen har minskat för att vi gärna vill ha målade väggar. En målad vägg är mycket mer flexibel med skulle jag säga och skulle vi tröttna så är det enkelt att ta hjälp av en målerifirma som K3 MåleriDu  kan även använda dig ROT-avdrag  på alla målning, både fasaden och inne i huset. Det innebär en skattereduktion med 30% upp till 50 000 kronor på vad målararbetets arbetskostnad är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.