tavlor

Affordable Art – Posters från Papertown

Posted on

Posters är tillgänglig konst som alla har råd med och som adderar en lyxig känsla till ditt hem. Det är en dekoration som du kan dela med dig av med till alla som hälsar dig. Just nu så umgås vi mer i våra hem mer än någonsin och det har höjt intresset för inredning runt om i landet.

I detta blogginlägg så tänkte jag gå igenom några bra inredningstips om hur du kan inreda ditt hem med hjälp av posters. För det är nämligen så att konst bidrar till att ditt hem känns mer personligt och hemtrevlig och tar bort att det känns kallt. 

Inred öppen planlösning med konst

Idag innebär nybyggnation ofta i öppen planlösning med köket  och vardagsrum på samma yta, då det bidrar till en mer luftig känsla. Om man inte delar upp rummet i olika delar kan det kännas som ett enda jätterum utan gränser och personlighet. Rummet kommer bli mer trivsamt om du skapar olika zoner i rummet. Ett bra knep är att tänka rummet som små attraktiva öar i en ocean men dom då är kök, kök, matbord/matsal och vardagsrum.

“Snygga posters är inredningsdetaljer som uppdaterar hemmet i höst. Det är inte bara vackert på väggen men också för att det väcker känslor och tankar, ger nya perspektiv och gör livet mer färgrikt”

 

Matbord/matsal-del

Här kan du skapa olika teman i färg, exempelvis är det väldigt trevligt om du vid köksgruppen lägger en stor matta under för att definiera den ytan och har en tavelvägg eller bred tavla i samma bredd som mattan för att visa att denna sektion av öppna planlösningen. Vill du ha matta under sofforna tänk på att dom behöver harmonisera med varandra.

Bild: @lundqvistjohannna tavla Papertown

Vardagsrum

Just nu är det väldigt trendigt att inreda med tavelväggar ovanför soffan och det kan verkligen ge ett exklusivt intryck. Har du konst som du vill lyfta fram lite extra är bra tips att hänga en tavelbelysning över den. Belysning är även bra för att dela av olika delar i rummet.

Viktigt att tänka på är att en av dom vanligaste inredning misstagen vi gör är att vi låter alla möbler stå längs med väggarna. Det kan istället ge ett väldigt utspritt och opersonligt intryck. Du vill få en planlösning med en sömlösa övergången mellan vardagsrum, matrum och kök.

Tavelvägg – Papertown
Poster från Papertown

Röd tråd i färgskalor

Låt färgskalan gå som en röd tråd i inredning och matcha väggkonsten med kuddarna i soffan.

Ton i ton, poster från Papertown

Skapa en enhetlig känsla

Välj ett tema, såsom svartvitt, abstrakt eller färgstarkt på din konst. 

Häng tavlor och posters i rätt höjd

En av de vanligaste missarna vi gör är att hänga konst fel.  Ofta hängs tavlor för högt. En bra tumregel är att försöka se till att mitten av tavlan är i ögonhöjd  eller däromkring.

Varför inte låta tavlorna gå i samma nyans som väggen?

Det ger ett fint helhetsintryck och är bra knep för att göra det lite extra enkelt för dig.

Ton i ton – Papertown

Gruppera posters

Att gruppera liknande objekt med varandra är ett välkänt design trick som alltid fungerar. Du kan med fördel använda likadana ramar på alla dina posters för att få en galleri känsla. Om du vill få ett mer traditionellt känsla kan du använda poster i samma tema och samma storlek. Det skapar en känsla av harmoni om dom hängs exempelvis ovanför en soffa eller matbord.

Stor vägg görs bäst med fler tavlor

Att bara hänga en enda, liten tavla på en stor vägg kan till exempel se oproportionerligt ut.

Lågt till tak?

Man kan tro att en tavelvägg kan minska utrymmet, men satsa hellre på en lägre soffa och skapa en tavelvägg som går från lågt till högt. Det kan förstora utrymmet. Ett annat tips är att ha gardiner från taket.

 

Papertown:
@emmawarnstrom

Testa spännande placeringar i rummet

En tavla i fönstret eller på köksbänken kan ge en spännande detalj i rummet. Du kan sonika luta dom, antingen på bläcket, på golvet eller på en byrå.

Hållbarhet på posters

Väl gärna handla din konst från Sverige för minska frakt, all kost från Papertowns produktionen sker Stockholm i ett av Sveriges bästa tryckerier. Dom använder sig av obestruket 240g premiumpapper med matt ytfinish och det är tjockleken på våra prints ökar hållbarheten.

En bra butik online som säljer posters och tavlor är Papertown.se. De erbjuder 1-3 dagars leverans och fri frakt över 299 kr. Alla deras posters är tryckta i Sverige på ett  premium papper som ger vackra färger som inte bleknar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.