Inredning inspiration

Inredningen i ett hem är i ständig förnyelse

Posted on

För mig är det viktigt att alla utrymmen i hemmet känns välkomnande och lättillgängliga och jag har börjat lära mig mer om Feng shui. Givetvis så ska rummen vara inspirerande och när allt kommer omkring, så är det trevligt att ha utvalda vackert designade möbler. Jag vill gärna att rummen har en levande lyxkänsla och varierar från minimalistisk design till maximalistisk med massor av konst och föremål, samt en bra balans.

Ett tips är att handla från olika inredningsbutiker

Det är mycket att tänka på med inredning och ett tips jag har lärt mig är att du bör handla din inredning från flera ställen. Annars är risken att ditt hem ser ut som ett kataloghus utan personlighet. 

Ett hem är i ständig förnyelse

Inredning bör vara något du ständigt förnyar under ditt liv. Det behöver inte betyda att du byter ut allt i ditt hem, du kan lägga till och ta bort beroende på säsong och trender som råder. Personligen så brukar jag alltid sälja det jag inte behöver och ersätt med något nytt. Det känns genast mer roligt att komma hem när man trivs i sitt hem!

 

Våra hem ska visa vem vi är

Vi inreder ibland för minimalistiskt så att våra hem förlorar sin själ om vem vilka vi är. Genom att noga utvalda möbler att ställa saker på som: skåp, hyllor, skänkar så kan vi få in mer element som prydnadssaker och växter.  Jag tycker det är fint när man blandar inredningen med mer moderna element.

Alla hem bör ha en känsla av historia, vilket är något jag letar efter i ett hem.

Back to basic

Om du kämpar  med att inreda ett utrymme så kan det vara svårt att se vad det är som verkligen inte fungerar om du har mycket röra. Speciellt nu med öppen planlösning så är det svårare att lyckas med inredningen, då vardagsrummet, matsalen och köket sitter ihop och allt ska samspela.

Det första jag gör om jag verkligen fastnar är att ta bort alla små saker och bara behålla de stora möblerna och dom sakerna jag är 100 % säker på. Det blir genast mycket lättare att få en helhet utan allt onödigt. Många gånger så kan felet bero på att våra hem är i obalans för att vi antingen har för lite möbler i våra hem eller för mycket möbler. 

Någon jag älskar att ha en spegel i varje rum eftersom det ljusar upp mörka rum och genom att spegeln sitter mitt emot fönstren, reflekterar mer ljus in och utvidgar utrymmet. 

Hos inredningsshoppen kan du finna bra inredning att köpa hem online. Här kan du få bra inspiration till över vad som skulle kunna passa hemma hos dig. För ett bra tips är att sök inspiration för att se vad som funkar. Ibland kan det bli för mastigt att uppfinna hjulet när så många andra visar upp sina vackert inredda hem.

Skriv en lista på det du behöver till ditt hem

Det kostar att göra om ett hem och det är verkligen ingen stress, det får ta sin tid det tar för inredning ska inte stressas fram. Men ett bra tips är att skriva ner rum för rum vad du behöver så att det blir enklare att komma ihåg när du väl är i shoppingtagen. På så vis kan du skapa en röd tråd och slippa råka ut för felköp. Du kan med fördel göra det visuellt genom att spara bilder inredning du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.