Organisera

Att bygga en dröm walk in closet

Posted on

Idag så började jag min morgon genom att se på en video på en kreatör jag följer som heter Niky Sky. Det var verkligen en fin Walk in closet. Ni kan kika här nedan, hon har fått hjälp av hennes man att designa den och hon blev otroligt nöjd. Så här i efterhand ångrar hon sig dock att hon inte gjorde den större.

Ni kanske inte vet men jag har ett väldigt kritiskt öga och trots att den är jättevacker så såg jag direkt att den kändes för liten. Man vill nämligen inte fylla upp garderoben direkt. Nu ville hon ha den som en butik men jag upplever att det inte fanns tillräckligt med utrymmer för att sitta ner prova skorna, spegla sig och för lite utrymme att shoppa och fylla upp mer saker. Då garderoben skulle kännas som en butik hade jag gärna haft en sektion för ”ny-inköp” så att man kan skylta med de senaste tillskotten i garderoben. Jag upplevde även att vissa fack var lite låga och gav inte tillräckligt med luftigt intryck och jag hade personligen tagit upp hyllorna ett snäpp högre eller gjort facken mer höga.

Nu har jag inte ekonomi och utrymme bygga min drömgarderob men jag vet att jag hade kunnat toppa det där avsevärt. Det som paret hade gjort bra var att dom hade besökt olika lyxbutiker för få fram en vision och sedan använt dig av 3d skisser. Dom hade även en designer och valt bort inhouse designer för ett byggföretag då sådana oftast väljer de enklaste lösningarna som ger dom mest pengar och minst arbete det var ett bra tips.

Jag har även följt när Jocke Lundell byggde sin Walk in closet och där blev det en hel del missar pga för lite planering och en del fuskbygge.

Dröm walk in closet a Jennie

  • Dubbelt så mycket förvaring än vad man tror
  • Bänkar för att sitta och bra speglar för att fota i
  • Heltäckningsmattor
  • Någon form av luftreningssystem för fräsch lukt
  • Möjlighet att skylta nya inköp
  • Dold förvaring som i butik
  • En dörr förr ”lager”, här man kan lägga nya paket man inte orkat packa upp och ha hand om returer mm
  • Lagerrummet bör ha en steamer mm
  • Storleken på Garderoben så att man kan ha sektioner för säsong, man kanske reser på vintern till varmare länder

Det finns hur mycket som helst att tänka på, men det viktigaste är storleken så att man har möjlighet att köpa hem mer varor. Personligen tror jag på en lager med för att kunna samla lager av saker. Någon stans i hemmet, är man så rik är det ju troligtvis inte du själv som packar upp och stryker varorna. Men då kan dom hänga det på en rullande häst och så kan du själv placera ut varorna. Menar hur praktiskt är det inte att kunna ha en klädställning att hänga kläder på och sedan rulla iväg med den till sovrummet så att du kan enkelt packa det du ska ha mer på resan. Sådana har dom i en klädaffärer. Men hur långt är ett snöre? Det går ju ta detta hur långt som helst, men en 40 kvadrat tycker jag en walk in closet bör vara i allafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.