Okategoriserat

Elektroniska komponenter och motstånd

Posted on

Sponsrad artkel av tme.eu/se/

Minns du när vi gick i skolan och lärde oss om elektronisk lära? Det var verkligen inte igår men faktum är att det var ganska så roligt.

Idag är nästan inga produkter och varor tillverkade förhand. Det görs istället i fabriker med avancerade maskiner. Det finns en mängd olika komponenter som kan användas när man bygger upp elektriska kretsar. Även om man inte själv arbetar mycket med elektronik kan det vara kul att i alla fall känna till namn och funktion för dessa komponenter.

HÖGEFFEKTS MOTSTÅND

Ett motstånd är en passiv elektrisk komponent med två terminaler som implementerar elektriskt motstånd som ett kretselement. I elektroniska kretsar används resistorer för att minska strömflödet, justera signalnivåer, för att dela spänningar , förspänna aktiva element och avsluta transmissionsledningar , bland annat. Högeffektmotstånd som kan avleda många watt elektrisk effekt som värme kan användas som en del av motorkontroller, i kraftdistributionssystem eller som testbelastningar för generatorer.

https://www.tme.eu/se/katalog/hogeffekts-motstand_100511/

Ett intressant företag inom denna nisch är TME  som grundades i Polen och är en internationell distributör av elektroniska och elektrotekniska komponenter, verkstadsutrustning och industriella automationslösningar. Dom är internationella och söker du Elektronikkomponenter butiken: https://www.tme.eu/se/

Dom skickar över 5000 paket varje dag.

Mycket av den mer avancerade köksutrustningen som espressomaskiner, air fryer har mycket teknik för att fungera. Våra smarta hem har även så. Det är intressant hur våra hem numera är så tekniska och jag funderade nu på att beställa hem rullgardiner som drivs av en motor bara för att det är bekvämt.

Vissa är mer tekniskt lagda än andra och tycker det är roligt att programmera saker som ska utföra saker. Jag personligen tycker om att ha modern teknik i mitt hem men jag brukar inte fundera på hur dom tillverkas eller vad dom innehåller. Men jag har förstått att mycket komponenter går att återvinna så jag brukar återvinna teknik och numera kan man lämna in sina gamla telefoner och datorer så att vissa delar kan återanvändas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.