Ekonomi

Finansiera din home makeover

Posted on

Vår och sommar betyder ofta mer energi och en nytändning när det kommer till kreativitet och nya idéer. Kanske är det dags att anamma den nya årstiden även i ditt hem och prova något nytt? En home makeover är ett trevligt sätt att uppnå förnyelse på. Det absolut bästa är att du själv kan välja hur mycket arbete du lägger på det. Här kommer några enkla tips på hur du kan piffa upp hemmet: 

Möblera om
Som regel har vi haft en fast möblering ända sedan vi flyttade in. Kanske utforskade du några olika alternativ men bestämde dig för att köra på det mest praktiska eller det mest iögonfallande. Men faktum är att vi kan få lite nytt liv i hemmet bara genom att ändra möbleringen. Du kan självklart, i viss grad, vara begränsad av planlösningen, möblernas utformning o.s.v., men det finns nästan alltid några ändringar vi kan göra. 

Nya färger och former
Att måla om väggarna eller byta tapeten behöver inte kosta det helt stora. Däremot är det ett enkelt sätt för att göra mindre förändringar som verkligen syns. Kanske har du till och med gått och tänkt på vilket lyft ditt vardagsrum hade fått om du bara hade bytt ut de där helt vita väggarna mot något annat. I så fall är det bara att sätta igång! Fördelen är att det är ganska simpelt att byta ut det igen senare. Det samma gör sig gällande för gardiner, kuddar, soffbeklädningar, mattor mm. Det kanske är på tiden att experimentera lite med både former och olika material. 

Ny inredning
Få saker livar upp ett hem lika bra som lite ny inredning. Även de minsta detaljerna och dekorationerna kan bidra till en helt ny känsla. Det finns självklart de större objekten såsom soffa, säng och matbord med tillhörande stolar. Likväl som att det kan röra sig om en ny spegel, en vas eller en tavla. Priset för ny inredning varierar självklart beroende på vad man ska köpa och varifrån. Men att köpa ny inredning behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan. Vill du köpa en märkessoffa från din favoritbutik kommer det säkerligen kosta mer än om du fyndar något på auktion eller något begagnat. Det finns såklart för- och nackdelar med bägge alternativ. Köper du nytt är du säker på att få en produkt i nyskick. Handlar du däremot begagnat kan du som regel spara pengar och det finns en speciell charm förbundet med ett auktionsfynd. 

Online finansiering
Som sagt kan du själv bestämma hur mycket pengar du vill spendera på en makeover där hemma. Hur som helst kan det vara en bra idé att göra en form för budget. Därmed blir du inte frestad att shoppa loss och sluta upp med att ha spenderat det dubbla än vad du först tänkt. Hos Moneezy kan du snabbt och enkelt få en överblick med möjliga långivare och deras erbjudanden – bara genom att ange önskat lånebelopp och löptid. Det är dock väldigt viktigt att du inte ansöker om ett lån om du inte är säker på att du klarar återbetalningen, eller om du faktiskt inte har ett behov för ett lån. Men emellanåt kan t.ex. ett snabblån utan uc erbjuda det där extra lilla svängrummet i budgeten som behövs. Speciellt om du befinner dig i en situation med oförutsägbara utgifter och extra kostnader. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.