perfekt städat hem
Städning

Att få ett perfekt städat hem

Posted on

Jag har börjat vela ha ett perfekt städat hem typ jämt och det är svårt att skapa sig det för att alltid ha ett perfekt städat hem kan vara en utmaning för många, särskilt för dem med fullspäckade scheman och många åtaganden. Men det finns några enkla tips och trix som kan hjälpa till att hålla ditt hem städat och organiserat, utan att det tar upp för mycket tid och energi.

 1. Skapa en städrutin: Det är enklare att hålla ditt hem städat om du har en städrutin som fungerar för dig. Det kan vara något så enkelt som att städa en viss dag i veckan eller att städa ett visst område av ditt hem varje dag. Genom att skapa en rutin blir städningen en naturlig del av din vardag och du behöver inte tänka på det lika mycket.
 2. Förvara saker på rätt plats: En av de vanligaste anledningarna till oordning i hemmet är att saker inte har en bestämd plats där de ska förvaras. Genom att se till att alla dina saker har en bestämd plats i ditt hem kan du enkelt undvika röra och oordning.
 3. Använd smarta förvaringslösningar: För att hålla ditt hem organiserat kan du använda smarta förvaringslösningar som hyllor, korgar och förvaringsboxar. På så sätt kan du enkelt organisera dina saker och undvika röra.
 4. Städa efter dig själv: En enkel regel för att hålla ditt hem städat är att alltid städa efter dig själv. När du har använt något, ställ tillbaka det på sin plats och torka av ytan. Denna är viktigast!
 5. Ta en sak i taget: Att försöka städa hela ditt hem på en gång kan vara överväldigande. Istället kan du ta en sak i taget och fokusera på att städa ett område åt gången. På så sätt kan du göra städningen mer hanterbar och undvika att bli överväldigad.
 6. Engagera hela familjen: Städning behöver inte vara en ensam uppgift. Engagera hela familjen och skapa en städrutin tillsammans. Genom att fördela uppgifterna kan alla bidra till att hålla hemmet städat och organiserat.
 7. Städa ekologiskt: Att använda miljövänliga städprodukter kan vara en enkel och effektiv lösning för att hålla ditt hem städat samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Det finns många ekologiska städprodukter att välja mellan som är skonsamma för både miljön och din hälsa.
 8. Undvik onödiga saker: Ju färre saker du har i ditt hem, desto lättare blir det att hålla det städat och organiserat. Gå igenom dina saker regelbundet och gör dig av med det som du inte längre behöver eller använder. På så sätt kan du undvika onödiga saker och röra i ditt hem.
 9. Använd rätt verktyg: För att städa effektivt är det viktigt att du har rätt verktyg för jobbet. Se till att du har tillgång till dammsugare, sopkvast, mopp och andra verktyg som du behöver för att hålla ditt hem städat.
 10. Belöna dig själv: Att hålla ditt hem städat kan vara en stor prestation och det är viktigt att du belönar dig själv för dina insatser. Det kan vara något så enkelt som att tända ljus eller ta en avkopplande paus efter en städning. Genom att belöna dig själv kan du motivera dig själv att fortsätta hålla ditt hem städat och organiserat.
 11. Städa några minuter innan du går och lägger dig och på morgonen stressa inte och lämna saker runt dig som ett kaos.
 12. Luftrenare, för att få bort damm och andra partiklar från luften i ditt hem. Detta är särskilt viktigt om du eller någon i din familj lider av allergier eller andningsproblem.
 13. Robotdammsugare, spar mycket tid och kan städa när du inte är hemma!Sammanfattningsvis finns det många enkla tips och trix som kan hjälpa dig att hålla ditt hem städat och organiserat. Genom att skapa en städrutin, förvara saker på rätt plats, använda smarta förvaringslösningar och städa efter dig själv kan du enkelt undvika röra och oordning. Genom att engagera hela familjen, städa ekologiskt, undvika onödiga saker, använda rätt verktyg och belöna dig själv kan du göra städningen till en mer positiv och motiverande upplevelse.

Att ha ett perfekt städat hem är kanske inte alltid möjligt, men genom att använda dessa tips kan du hålla ditt hem städat och organiserat utan att det tar upp för mycket tid och energi. Du behöver även djupstäda ditt hem 1-2 gånger per år. Får du bort damm på skåp osv kommer det cirkulera mindre damm som kan hamna på golv och möbler!

Så blir det lättare hålla hemmet perfekt städat hem
Jag upplever det är mycket lättare hålla hemmet perfekt städat när jag gör en sak i taget, inte yrar runt och stökar ner. När jag är på toan och fixar mig så kikar jag en kort sväng hur det ser ut innan jag lämnar rummet. Nu ska jag införskaffa ett stänkskydd till stekpanna för slippa få massa fett som åker runt vid spisen. Det är svårt ha det helt perfekt ändå hur mycket man anstränger sig, men var sak måste ha sin plats och att man inte samlar saker på hög. Jag skulle vilja ha en korg jag samlar saker och kan fördela ut till sin plats om det samlas på hög. Men sedan jag gör oftare djupstädning, storstädar en dag i veckan där jag dammar alla lister med min dammsugare, dammvippa och regelbundet håller efter får jag det aldrig smutsigt här längre. Jag har en vän som inte har en matta i hallen, en matta i hallen är viktigt för hålla det städat och det samlar upp damm mer.

Sammanfattningsvis, 

Det är viktigt att hitta en städrutin som fungerar för dig och att använda smarta förvaringslösningar för att undvika röra och oordning. Genom att följa dessa enkla tips och trix kan du enkelt hålla ditt hem städat och organiserat samtidigt som du sparar tid och energi. Tänk på att städning inte behöver vara en tråkig eller påfrestande uppgift – med rätt inställning och verktyg kan det till och med vara en avkopplande och tillfredsställande aktivitet.

Så varför inte prova att integrera några av dessa tips och trix i din städrutin redan idag?

 

One thought on “Att få ett perfekt städat hem

 1. Få bort damm i hemmet – Damfritt hem - True Deco

  mars 24, 2023 at 8:28 e m

  […] helt okej att ha en stökig lägenhet eller hus ibland. Lär dig att släppa på pressen att ha ett perfekt städat hem och istället fokusera på att ha ett rent och trivsamt utrymme för dig och din familj att leva […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.