Inredning inspiration

Dela av rum och få in mer ljus med hjälpa av en industrivägg

Posted on

Stora bostäder är dyrt och behovet av eget privatliv finns även för både vuxna och barn. Ett rum behöver vara på minst 7 kvadratmeter och det behöver ha direkt dagsljus. Har man en större lägenhet kan man stycka av för att skapa mindre rum och få solljus från de yttre fönster med hjälpa av industrifönster. Just nu är det väldigt trendigt med fönster i smide och glasdörrar och glasväggar och utöver att det är snyggt så skärmar det av utan att stänga av.

 

Industriell inredningsstil

Det är känt för sin användning av neutrala färger, tegelväggar, betong och industriella möbler och lampor. Detta gör att rummen får en mix av vintage och modern känsla samtidigt. Den industriella stilen gifter sig mycket fint med den lantliga.

Jag såg ett klipp på Youtube där en modell visade sin coola studio där hon köpt ett renoveringsobjekt. Hon hade​​ konverterat en lagerlokal i Brooklyn till ett häftigt boende och skapat ett stort vardagsrum med öppen planlösning till köket och en trappa med flygande trappsteg upp till ett loft som blickade ut över det stora golvytan nedanför tack vare stora inomhus industrifönster. Det var riktigt snyggt från båda hållen, både utsikten från sovrummet och utsikten upp till sovrummet. För att skapa insynsskydd kan man görs det lätt mer ett draperi eller persienner.

Glasen inuti industri fönstrena som är byggda av stål stänger ute ljud tack vare att det är dubbelglas med lamell emellan och därmed ganska så ljudisolerade.  

Skapa rum i rummet

När man har stora ytor att arbeta med kan man med skärma av bygga rum i rummet med hjälp av smidesfönster av industrifönster eller en glasvägg. Det är väldigt praktiskt om man vill ha ett hemma kontorsrum på ett loftvåning med snedställt tak och du sonika skräddarsy glasväggen efter ditt behov.  Vi kommer fortsätta få arbeta hemifrån nu när vi lärt oss att göra det och det kan vara värt att skapa sig en arbetsyta för det för känna att man är på jobbet. Här kan man gå in och få lugnet, stänga om sig både från ljud men för insyn. 

Walk in closet med glasdörrar

Walk in closet och utrymme för förvaring är eftertraktat idag, även om sällskap ytorna är gigantiska i våra hem vill vi ha möjlighet till förvaring. Förvaring är faktiskt lite a och o om man ska trivas i ett hem skulle jag säga. Skapa en vacker walk in closet med glasdörrar som skärmar av och stänger ute dam och ger den rätta känslan. Väl värt att spana in Smiderum.se om du funderar på skapa mer industriell känsla i ditt hem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.