hemma kontor
Inredning inspiration, Välmående

Ett snyggt och ergonomiskt hemmakontor

Posted on

Nu när pandemin fortsätter att sprida sig över vårt samhälle och restriktioner blir allt hårdare är det viktigt att göra det bästa av situationen. Det kan handla om alltifrån att flytta över släktmiddagar till zoom eller laga trerätters själv istället för att gå på restaurang. När tiderna är som de är, får man anpassa sig helt enkelt. Men vem har sagt att det måste vara negativt att anpassa sig?

Som många av er säkert känner till tvingas allt fler och fler att arbeta hemifrån. För att få ut det mesta av det, både jobbmässigt och för sig själv, så är det viktigt att man känner sig bekväm därhemma. Därför tänkte jag gå igenom lite vad man bör tänka på när man ska inreda sitt hemmakontor.

 

Detta bör du införskaffa 

Det är ingen hemlighet att man behöver en kontorsstol och ett skrivbord till sitt kontor. Men det många inte vet är vilken otrolig skillnad det gör med rätt skrivbord. Mitt tips är att du letar upp ett höj- och sänkbart skrivbord till bästa pris så kommer du märka hur mycket smidigare du blir i ditt arbete. Det finns en hel del olika typer av skrivbord, men självklara aspekter är storleken och antal förvaringsfack du behöver. Det finns också skrivbord som kan fällas ihop och ställas åt sidan när du har slutat jobba, vilket är perfekt för dig som bor litet. 

När det kommer till kontorsstol är komfort det absolut viktigaste att ha i åtanke. En stark rekommendation är att ha hög rygg och ett stabilt stöd för nacken. Det är också viktigt att det mesta på stolen går att justera, eftersom det ökar chansen att just din rygg mår bra. Hos az design finns ett stort utbud av både stolar, bord och mycket mer som är värt att kolla in. 

Viktigt att tänka på

När du inreder ditt hemmakontor kan det vara lätt att fastna i alla olika möbler och vilken teknik de erbjuder. Det är absolut det mest väsentliga, men det finns fler saker att ha i åtanke. Exempelvis bör du eftersträva en härlig och fridfylld känsla på ditt kontor. Detta kan ta sig i uttryck i att du inreder med vackra växter och tavlor. Eller varför inte placera en skön soffa eller fåtölj där du kan ta dina välförtjänta pauser? 

 

Fler tips till dig som jobbar hemifrån 

Först och främst är det väldigt viktigt att du fortfarande har rutiner, även fast du jobbar hemifrån. Vi människor får mycket mer gjort i vårt arbete om vi har rutiner som får oss att komma igång och hålla schemat. Ett exempel på detta är att alltid ta en kaffe innan du börjar jobba.

Glöm inte heller vikten av att ta raster och umgås med dina kollegor. Om tillåtet, ring upp en kollega och småprata lite under tiden ni jobbar. Ni kan också ta er fikarast ihop och prata om allt och inget – precis som när ni jobbar på kontoret. 

Det är inte helt lätt att arbeta hemifrån och det kan krävas lite ansträngning för att få det att fungera bra. Men försök att inreda ditt hemmakontor på ett trevligt och ergonomiskt sätt, samtidigt som du försöker få in jobbrutinerna på hemmaplan. 

Lyckas du med det så finns det en stor chans att du börjar trivas därhemma! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.