Inredning inspiration

Guide för att handla antika möbler

Posted on

Har du gått i tankarna om att börja handla antika saker för att sedan sälja vidare heller inreda ditt egna hem? Då är du nog inte ensam om, att köpa antik inredning är väldigt i ropet just nu. Men hur ska man tänka så att man gör en bra affär?

Många tror att om det är antikt så måste det vara dyrt, men det stämmer inte. Det finns mer kreativa, personliga och unika sätt att bygga en inredning med en begränsad budget, ett av de bästa sätten att göra det är med antikviteter.

 

Här är några snabba tips

  • Skapa dig en inköpslista 
  • Läs på om det du ska köpa
  • Ställ alltid frågor
  • Undvik trendiga föremål
  • Inspektera antikviteter noggrant
  • Kontrollera det är äkta vara
  • Håll utkik efter förfalskningar

Många väljer att gå på loppisar och leta efter fynd. Jag har hört av vänner att det är svårare att göra bra fynd på loppis pga av internet nu gör det lättare för säljare att kontrollera varor. För kunde man gå in på myrorna och fynda dyra saker för så lågt pris att man inte köper i god tro. Dock är det ju inga stöldgods det gäller så kommer man över en antik vara med ett pris som bara är för bra för vara sant bör man slå till.

Att gå på en auktion för att finna antika möbler är vanligt. Det är väldigt spännande att leta och läsa på, man kan aldrig veta när ett bra fynd dyker upp.

Varför antikviteter?

Vanligtvis anses antikviteter vara minst hundra år gamla. Original Antikviteter, de första i sitt slag och stil, är ofta ganska dyra beroende på var du hittar dem, men gamla reproduktioner från 1940-talet kan se lika bra ut, har fortfarande utmärkt hantverk och kan vara mycket överkomliga. Vintagertiklar är i allmänhet minst 20 år gamla och samlarföremål kan vara antingen vintage eller antika.

Trämöbler, redan på dagen, konstruerades för hand och gjordes för att hålla i århundraden.Typiska massproducerade möbler är sådana som håller i några år de flesta fall medan handtillverkade möbler av fina träsorter håller i många år.

Många köper antika möbler om målar om dom, jag tycker att man ska försöka behålla dom så mycket i sin ursprung, kanske byta ut ett tyg eller så. Det kan verkligen ge en känsla av Art deco att blanda nytt och antikt i hemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.