Presenttips

Inflyttningspresent – hur och var i olika situationer

Posted on

Du säkert sett i många amerikanska filmer att så fort någon my flyttar in i området kommer de närmsta grannarna med någon present, ofta en korg eller en paj. Här i Sverige har vi inte lika familjär stämning och aldrig har jag fått något när jag flyttat, det kan gå flera månader tills man får höra “du är den som flyttat in xxx eller hur?”, trots att dom har haft stenkoll och säkert studerat vem du är och funderat på om du är en bra granne eller inte haha.

Att flytta är en viktig milstolpe som är värd att uppmärksammas. Det är därför vi  jag hittat en hemsida som har de bästa inflyttningspresenterna du kan hitta online just nu till vänner, familjemedlemmar, nya grannar eller någon annan som firar denna stora bedrift. Om det finns en person i din krets som precis har köpt ett hus eller äntligen hittat sin nya lägenhet så har du nu chansen att få ett leende på läpparna med en användbar och omtänksam present. Beroende på din budget kan du ge en mer bilig inflyttningspresent eller något med lyxig inflyttningspresent till en älskad. Men vad du än väljer kommer den speciella personen i ditt liv garanterat att känna sig lite mer bekväm med att börja på nytt i sitt nya hem! Ta i hänsyn om vilken stil den du köper har i sitt hem.

Till en ny granne
Några saker att lägga till inkluderar: ett presentkort till ditt lokala kafé, en vas från en lokal keramikaffär eller butik, handdukar från en lokal butik, en bakverk från ditt lokala favoritbageri, och du kan till och med menyer från dina favoritrestauranger nära!Som regel, förvänta dig inga gåvor. Även om du är värd för en inflyttningsfest, förvänta dig inte att dina gäster tar med presenter. Fester är till för att lära känna dina grannar, och alla bidrag de kommer med är bara grädde på moset. Om du får presenter till ditt nya hus, se till att öppna dem efter att folk har lämnat.

 

Flyttat till hus första gången
Att köpa hus är ofta livets största affär och här tycker jag personligen att avändbara saker är bra. Men kanske inte en dörrskylt med “welcome på haha”. Bor man i hus har man ofta en trädgård och där finns det massor av spännande saker du kan köpa, tex en buske att plantera som ett minne.

Flytta hemifrån första gången
Detta är riktigt stort och här brukar föräldrar vara extra generösa och vid första flytten kan man ofta önska sig saker man behöver skulle jag säga. Du ska ju trots allt bygga upp ett helt hem och det är inte billigt. Mitt tips är att skriva en önskelista!

 

Regler inflyttningspresent
Det finns ingen regel som säger att en inflyttningspresent måste höra till det nya hemmet. Även om tanken från början var sådan. Ge bort en bok, en upplevelse eller något annat som personen vill ha. Presenten ges när du kommer dit första gången för att fira att hen har flyttat in i det nya boendet. Till en present tycker jag att det hör att man köper ett kort, det blir liksom lite mer personligt skulle jag säga och inslagningen är viktig. Att omsorgsfullt slå in paket bidrar att du framstår lite extra omtänksam och din present kommer nog inte vara den som glöms bort i mängden. Är det någon du känner som flyttar hela tiden, tex flera gånger per år och bor i andra hand kanske det inte riktigt blir på tal om att behöva ge gåvor hela tiden skulle jag säga. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.