Okategoriserat

Inreda hemmet för sommaren

Posted on

Jag såg ett härligt klipp på YouTube nyligen med en kvinna som inreder sitt hem för sommaren och faktum är att det är inget jag tidigare gjort. Jag har kört samma inredning året runt och det gör att jag känner mig så trött på min inredning. När jag bodde hemma hade vi mycket så att vi roterade inredning beroende på säsong och det gav en frisk fläkt i hemmet så i år ska jag inreda för sommaren lite granna och jag ska haka på trenden med pastell. Faktum är att jag har köpt två fina tavlor i pastell som jag ska visa er som gör sig så bra här och jag blir glad av rosa och sådant.

Idag såg jag detta fina bäddset från HM home som jag ska införskaffa mig och även överkastet. Jag kände bara nu vill jag ha mer färg, jag är trött på vitt, vitt, vitt. Blått är trots allt flott 🙂

Skapa en Somrig Färgpalett

Färger har en stor påverkan på vårt humör och vårt sätt att tänka. Genom att välja ljusa och glada färger kan vi skapa en somrig atmosfär hemma. Försök att välja färger som påminner dig om sommar, som gult, grönt och blått. Du kan också lägga till inslag av rosa, orange eller rött för att ge lite extra liv till rummet.

Skapa sommarkänsla i hemmet

Använd somriga textilier

Textilier kan ha en stor påverkan på känslan i ett rum. Genom att välja textilier i somriga färger och mönster kan du skapa en fräsch och inbjudande atmosfär hemma. Försök att hitta kuddar, gardiner, handdukar och andra textilier med mönster som påminner dig om sommar. Blommönster och marininspirerade mönster fungerar ofta bra.

Ljus upp rummen

Under sommaren har vi mycket naturligt ljus i hemmet, och för att behålla sommarkänslan kan det vara bra att ha ljus tända även när det blir mörkt ute. Välj gärna ljusstakar i ljust och glatt material, som koppar, mässing eller färgglatt glas. Du kan också välja doftljus med en frisk doft som påminner dig om sommar.

Lägg till lite grönska

En annan enkel metod för att skapa sommarkänsla i hemmet är att lägga till lite grönska. Du kan välja att ha några gröna växter, eller så kan du välja att lägga till några konstgjorda växter för att slippa vattna dem. En annan rolig idé kan vara att hänga upp en växtlampa och odla dina egna örter eller grönsaker hemma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.