Hållbarhet

Investera för framtiden med möbler av kvalitet

Posted on

Samarbete med inkomstförsakring.se

 

Att investera i möbler av bra kvalitet kan nästan vara som en försäkring för framtiden. Faktum är att jag nyligen såg jag ett klipp You tube med en man, som berättade att han om någon gång i framtiden skulle få dåligt med pengar så skulle han kunna sälja sitt bord på auktion och få mer pengar för bordet än han vad han ursprungligen hade köpt det för. Han berättade även att han till och med skulle kunna sälja sitt porslin vid behov. Det tyckte jag lät som en väldigt smart investering när det gäller möbler och jag började fundera på vilka möbler jag har i mitt hem som är värda pengar.

Idag så köper vi betydligt mycket mer snabb inredning, det vill säga, billigt, modernt och massproduktion och många gånger design kopior. Just sådan inredning är svårt att ett bra andrahandsvärde på, jämfört mot ren design inredning som har med kvalitet och ofta mer tidlös design.

Av naturliga skäl så när vi flyttar till vår första lägenheten så väljer ofta att köpa mer billigare inredning och med tiden så kan vi investera i en mer hållbar dyrare inredning. Nu kanske vi inte köper inredning för att göra tjäna pengar på det och allt i hemmet behöver inte vara dyrt och design, men det är härligt med ha en mix tycker jag i hemmet. Men viktigaste är ju att hemmet känns genomtänkt och harmoniskt och inte som en showroom.

Välj inte kvantitet före trend 

Till skillnad mot att köpa en ny bild där återförsäljnings värdet minskar så fort du kör ut från bilhandlaren så behåller kvalitetsmöbler sitt värde. När du köper möbler till ditt hem är det alltid bra att investera god kvalitet och därefter underhålla möblerna På så sätt  kommer dom hålla i många år. Satsa gärna på klassiska mönster och design som sällan går ur tiden. Du vet aldrig vart livet bär av, kanske du blir sambo och behöver göra dig av med en del möbler, du beslutar dig att flytta utomlands, våra hem är något vi spenderar mycket pengar på. Det är nästan som en inkomstförsäkring skulle jag säga, fast som på ett annat sätt. Vilket är bra att ha för känna sig trygg att man har råd att bo kvar i sitt hem även om man skulle bli med jobbet.

Några sista tips inför att du börjar handla dyra designmöbler

  • Innan du börjar handla hem saker, lär känna ditt hem och planera i förväg vad du behöver. Gör en moodboard och känn efter, det är viktigt att få en fin harmoni och röd tråd.
  • Läs på först innan du köper för att se till att du går efter saker som håller sitt värde bra.
  • Spara pengar till något du verkligen vill ha, det kommer vara värt!
  • Leta efter typiska design inredning som du vet inte kommer gå ur trenden fort!
  • Tycker du om konst? Konst är ofta en bra investering!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.