Vardagsrum

Mys i hemma i soffan och spela yatzy med vänner

Posted on

Finns det något mysigare än samlas vänner eller familj i vardagsrummet och spela Yatzy? När spelade du sist spel? Just Yatzy är ett bra spel för hela familjen och en perfekt familjeaktivitet, och det är lätt att lära sig och spela. Med rätt spelstrategi så kan du öka dina chanser att vinna på Yatzy.

För att skapa enkla tillfällen till spel är det bra att ha en skåp eller så i vardagsrummet där man ha skapat förvaring för olika spel. Men även antalet sittplatser i vardagsrummet, jag skulle säga att många människor har för lite sittplatser för sina gäster och familj. Ha gärna sittpuffar, mjuka mattor och stora kuddar att ta fram. Låga soffbord med kuddar är perfekt när ni vill äta tacos framför tv eller ha tapaskvällar. Trots allt, spel, god mat och dryck hänger ihop. Men kanske inte samtidigt då det kan bli kladdigt.

Yahtzee ett helt slumpartat spel?

Yahtzee är ett spel med en ”perfekt strategi” som du kan lära dig ganska snabbt. I grund och botten finns det bara en handfull sätt att spela,och bara 1 eller 2 av dem är genomgående bättre. Strategin som jag ser fungerar att skjuta för Yahtzee på de första 2 eller 3 kasten. Detta beror på att du fortfarande kan göra stora poäng i 5:or och 6:or även om du blir låg, och dina 1:or och ledigt utrymme är öppna. Efter cirka 3 gånger kommer 1:orna att fyllas för ett dåligt kast. Att hålla fritt öppet är viktigt, för du vill ha mestadels 5:or och 6:or. 30 poäng är ett perfekt ledigt utrymme, och det är mycket att kasta med en 15 eller lägre. När det väl går sjunker din chans till en Yahtzee eftersom kombinationerna som behövs inte riktigt matchar resultattavlan. Blir du sugen att spela och inte har en spelplan till kan du hitta yatzy spelplan här.

Det är ett utmärkt sätt att öva strategiskt tänkande och beslutsfattande färdigheter, samt ge timmar av nöje. Oavsett om du spelar med vänner eller familj kan en förståelse för spelplanen för Yatzy hjälpa till att göra upplevelsen ännu roligare. Perfekt att skriva ut och ta med när ni ska ut på resor.

Dekorera ditt hem med saker du tycker om, tycker du om att spela?
Enligt Feng shui ska man inreda med saker man tycker om. Varför inte ha en fin träask i form av en tärning i bokhyllan, eller en yatzy trälåda, där du har ditt Yatzy? Många gäster kommer säkert fråga om du tycker om att spela och undra vad du har där i, det blir då lättare att det helt naturligt bli att det blir spännande spelkvällar hemma än att behöva tänka tanken och behöva hämta fram spel.

Det är även fint att ha tex en drinkvagn och placera vackra kristallglas och drycker och dekorera med Yatzy spellåda. Tänk vad du tycker om, eller saker du vill uppnå i ditt liv och försök att inreda mer med det i ditt hem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.