Vardagsrum

Vardagsrum med öppen planlösning med matgrupp

Posted on

Samarbete med Nordiskarum.se

Idag är det väldigt populärt med en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och trenden med kombinerade vardagsrum och matplatser beror mycket på att de är så de nyproducerade lägenheterna idag ser ut. När vi renoverar slår vi gärna ut väggar för få den eftertraktade öppna planlösningen. Idag så använder vi våra hem mer socialt och umgås gärna fler, tv:n är inte det vi samlas kring lägre. 

Inredningen i vardagsrummet är värd att lägga lite extra tid på, eftersom det är ett rum där du spenderar mycket tid!

Så kan du avgränsa köket mot vardagsrummet

En avgränsande möbeln mellan kök och vardagsrum har flera funktioner. Bokhyllan förstärker vardagsrumskänslan och trollar bort köket. På så vis får man det roliga av att laga mat åt gästerna i samma rum som dem sitter och väntar.  Det går även att ha någon form av skjutdörrar från köksdelen för att kunna skärma av och gärna en köksö i köket så att man kan stänga igen köket vid behov. 

Öppen planlösning av Mija Kinning för Ballingslöv., Marcus Lawett

Välja form på matgruppen

När du väljer en matgrupp till vardagsrummet så är det viktigt att utgå från rummets planlösning. Vart bör den placeras och vilket behov av du? Har du mindre utrymme så kan ett bord med en iläggsskiva eller klaff vara ett bra alternativ och passa bra om man har mindre utrymme men gärna bjuder många gäster.

Det vanligaste bordet som tar minst plats är ett rund bord, dock genererar det inte lika många sittplatser. 

Estelle matbord 106cm med Oskar stol svart från Nordiskarum.se

Med ett avlångt matbord kan man med fördel binder samman kök och vardagsrum. Viktigt är att väljer du ha en matta under bordet bör den vara i sådan storlek att stolarna som står på går att dra ut och ändå vara på mattan, det är nämligen ett vanligt inredningsmisstag att välja en för liten matta.

Stolar ska vara bekväma

Välj bekväma, fåtölj-lika stolar med hög komfort eftersom det nog är här du och dina gäster kommer umgås långa stunder. Vill du ha mer sittplatser så kan du ha extra stolar i andra rum, tex sovrummet som avlastning eller köpa hem några klaffstolar! 

Blir du inspirerad att inreda så finner du det mesta du behöver hos Nordiskarum


Läs gärna mina bästa inredningstips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.