Dekoration inspiration

Pampasgräs är en fin inredningsdetalj

Posted on

Pampasgräs är något vi gärna vill inreda våra hem med just nu och hur fint är det inte? Det för tankarna till havet och passar väl in i våra nordiska hem. Väljer man att ha Pampas gräs i en kruka är det viktigt att krukan är av rätt storlek så att det ser estetiskt tilltalande som det gör på nedan bild.

Pampasgräs

Kombinationen att blanda grått, cement, vitt och beige är fullpott. Stillebenet på bordet gör det blir genomtänkt som det troligtvis är. Ser vi glasunderlägg av trästock?

Denna inspirerande bild får mig att vilja måla listerna runt fönstret gråa och genast köpa hem möbler av rotting.

Pampasgräs

Pampasgräs 

Pampasgräs eller som långa ordet: Cortaderia selloana är en växt som ofta syns i trädgårdar runt medelhavet, England och i Danmark. Växten är inte lika vanlig i Sverige för att den har svårare att övervintra.

Pampasgräs är den vanligaste sorten med vita vippor och det finns även sorter i svagt rosa. Råder det bra omständigheter kan en planta växa till sig och bli cirka två och en halv meter hög. Sorten ”Pumila” blir omkring en och en halv meter och är enklare att odla i Sverige.

 

Kuriosa: Att det heter pampasgräs beror på att plantan växer vilt på den sydamerikanska pampas, i Argentina, Uruguay och Brasilien. 

Bästa inredningstips med Pampas gräs

Det är allmänt känt att pampas kan börja flyga runt som små fjun i hemmet. Börja därför att preja blommorna med hårspray innan du börjar använda till dekoration!

Här fann jag exklusiv pampas men som inte kostar skjortan, från Uk

2 thoughts on “Pampasgräs är en fin inredningsdetalj

 1. Martina

  april 2, 2020 at 7:13 e m

  Älskar rosa pampasgräs 😍👌🏼

  1. admin

   april 2, 2020 at 8:30 e m

   Ja det är verkligen fint, jag vill köpa hem lite pampasgräs det bästa är ju att det inte heller vissnar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.