Inredning inspiration

Så skapar du en attraktiv arbetsplats för dina anställda

Posted on

I samarbete med Juliusberg.se

Det är viktigt att satsa på ett snyggt kontor om man vill man stärka sitt företags varumärke. En funktionell och trivsam arbetsplats lönar sig, har forskning visat. I denna bloggpost så kommer ännu fler tankar och tips i ämnet.

Om du är i en rekrytering, så är det ganska så vanligt att du får frågan om hur du tycker en bra arbetsplats ser ut. Det är en fråga som jag tycker är ganska så komplext, här kan det röra sig om hur känslan mellan dom anställda är, men även hur lokalerna är utformade. Vi spenderar cirka 9 timmar om dagen på en arbetsplats och ofta många år. 

pexels-jopwell-2422294.jpg

En arbetsplats ska skapa kreativitet 

Många arbetsplatser idag är ofta inredda av ägarna i företagen som inte har någon som helst erfarenhet av att inreda ett bra kontor för sina anställda. Vill man skapa den bästa arbetsplatsen för dina anställda, så bör du ta in en expert på att inreda kontor. Det är en investering! 

Varför inte ta in en inredningsarkitekt med ett öga för design och kvalitet? Har du en kontor idag som du vill fräscha upp? Varför inte skicka ut en enkät till dina anställda och be om deras ideer?

Stärk varumärket med lokalen

Ditt varumärke kommunicerar ditt företags personlighet och formar dina kunders uppfattning. Verksamhetens lokaler är starkt förknippade med det interna varumärket, hur man än väljer att göra. Se till att utnyttja de kostnader som ändå finns för lokalerna till att stärka varumärket.  Men även geografisk plats, sammanhang och sist men inte minst, inredningen.

Vi kan jämföra det så här, går du till en dyr bilhandlare förväntar du ditt att stolarna du sitter på inte är budget. Många gör felet att sälja premiumprodukter med har ett kontor som signalerar budget och i många fall är ostädat.

Estetiska funktioner ha en stor betydelse för människors välbefinnande. Att få känna stolthet över sitt kontor är viktigt. Lokalerna är vad företaget står för och visar samtidigt vilka som jobbar där. Arbetsplatsen ska vara snygg samtidigt som den ska vara funktionell och ergonomisk för att förebygga arbetsskador.

Hyr in kontorsväxter och växtinredning med tillhörande skötselavtal

Förr i tiden hade vi ofta akvarium på kontoren och en någon som kom och skötte dom, nu har vi hellre fina växter. Växter lyfter verkligen en kontor och kan göra det tråkigaste kontorshotellet fint. Juliusberg Växtservice gör det enkelt och smidigt att ha levande växter på kontoret då dom sköter växterna åt dig med sitt skötselavtal. Det är miljövänligt och ger mer trivsel till kontoret.

Stark företagskultur

Att ha en stark företagskultur gör att anställda lättare kan relatera till företaget och vill företaget anställa personal. Det är därför det blivit så viktigt med Employer branding . Att någon ska vilja börja arbeta på din arbetsplats är inte självklar, en “Om oss” sida räcker inte på hemsidan. Företagen behöver idag vara attraktiva för dra till sig människor som vill arbeta hos dom. Företag som lyckas med sin rekrytering av de här kandidaterna arbetar oftast aktivt med att positionera sitt employer brand.  Employer branding är att trovärdigt och äkta sätt lyfta fram vad företaget står för. Vad är företagets viktigaste värderingar och vad är den övergripande visionen.

 

Summering: En attraktiv arbetsplats, ett starkt varumärke,  employer brand är viktigt för att bli en bra arbetsgivare. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.