Ekonomi

Spara till egendom med onoterade aktier

Posted on

I den här artikeln tar jag upp onoterade aktier, som snabbare kan förverkliga dina ambitioner och drömmar. Många har talats om onoterade aktier men vet kanske inte riktigt vad det är.

Bra med alternativa sparformer

Många drömmer om en fin villa, en fin bil eller en jorden runt resa. Egendom (eller aktiviteter) kan vara kostsamma. Det kostar att leva, särskilt om du ska ha det där lilla extra. Det kan vara bra att ha pengar i dagens samhälle, där många har höga krav och förväntningar, och kanske även får leva med anhörigas förväntningar. 

Dessutom kan sparade pengar betyda en enorm trygghet. Det gäller inte minst i kristider såsom vid pandemier och när det är krig. Eller om du bara förlorar ditt jobb. En personlig ekonomisk kris, kan drabba vem som helst. Till skillnad från vad många faktiskt tror eller förväntar sig, kan även ytterst skötsamma individer få betydande skuldsaldon hos Kronofogden.

Oavsett om du vill investera i något stort materiellt, en händelse eller har din trygghet säkrad så är sparade pengar fantastiskt bra att ha. Den som har råd att lägga undan ska absolut göra det. Räntan på vanliga sparkonton är tyvärr väldigt liten. Har du inte en enorm förmögenhet, så är vanliga sparkonton inte det bästa sättet att få dina pengar att växa.

Då kan man handla med olika former av finansiella instrument. Vill man ha risk och möjlighet att pengar växer snabbare, så är onoterade bolag ett bra alternativ. Med rätt placeringar kan du göra betydande förändringar på ganska kort tid, utan att behöva övergå till mer tveksamma finansiella instrument som till exempel kryptovalutor. 

Accumeo är en bra handelsplattform för att investera i onoterade aktier. Här finns det möjlighet att göra smidiga investeringar, även som småsparare. Onoterade aktier finns bland flera stora aktörer, men inte hos samtliga storbanker.

Vad innebär onoterade aktier

Onoterade aktier kommer från onoterade bolag. Det betyder, att dessa bolag inte finns representerade hos stora börser, och på så sätt inte blir lika hårt granskade. Det betyder inte på något sätt att det är ett ovärdigt alternativ, snarare att det är större risk. Precis som angivet tidigare, så finns det stora etablerade digitala handelsplattformar, liksom flera mindre och seriösa aktörer. Dagens industri skriver ofta om onoterade bolag och aktierna finns under tillsyn av Finansinspektionen. 

 

Onoterade aktierna har så att säga högre risk än vanliga noterade aktier, men inte alls lika hög risk som kryptovalutor exempelvis. Inte heller, har de lika dåligt rykte. Däremot kan det krävas lite mer från investeraren. Den som investerar bör vara påläst och göra ordentliga analyser. Tack vare företag som Accumeo, blir det enklare än det har varit att investera i onoterade bolag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.