Hus

Tre saker att tänka på när du köpt ett spabad

Posted on

Spabad och badtunnor har aldrig varit så populära som idag. Detta beror framför allt på att utbudet ökat stadigt och att man idag kan beställa specialdesignade spabad på nätet, oftast väldigt prisvärt dessutom.

Har du nyligen beställt ett nytt spabad så kan vi föreställa oss att du knappt kan bärga dig från att slinka ner i det varma vattnet och slappna av ett tag. Men innan du gör det är det ett par saker du bör överväga för att få en så bra upplevelse som möjligt och dessutom se till att spabadet håller så länge som möjligt.

Placering

Redan innan du köper ett spabad bör du ha bestämt dig för var du ska placera det. Förutom att du behöver har tillräckligt med utrymme för ditt spabad bör du också överväga ett par andra faktorer.

  • Kan du tömma vattnet?

Spabadet måste placeras på en plan yta så att vattnet håller en jämn nivå i hela badet. Dessutom bör badet placeras på en plats det går att tömma utan att din bostad eller hela kvarteret svämmar över.

  • Hur är utsikten?

Man vill så klart inte sitta i ett spabad och behöva stirra in i en vägg, till grannen eller in i ett garage. Se därför till att du placerar spabadet på en plats där alla som badar får en trevlig utsikt.

  • Finns det tillgång till dusch & toalett?

Hygien är alltid viktigt när man badar och du vill inte att du och dina gäster ska behöva springa fram och tillbaka till toaletten eller en dusch och blöta ner din bostad på vägen. Placera därför ditt bad i närheten av en ingång som leder till ett badrum, alternativt installera en utedusch.

Reservdelar

Alla spabad och badtunnor har slitagedelar i sig, framför allt i uppvärmnings- och pumpsystemet. Därför kommer du förr eller senare behöva köpa reservdelar till ditt bad. Givetvis kan du alltid vända dig till tillverkaren av spabadet, men det går också bra att beställa reservdelar till spabad från den svenska återförsäljaren Pentland.

 

Du kan även beställa roliga tillbehör såsom flytande drinkbrickor, ljudsystem och WiFi-sändare för att förbättra upplevelsen ytterligare.

Skötsel

Som sagt är hygien enormt viktigt när man har ett spabad och det finns tydliga riktlinjer om hur man sköter ett spabad. Det involverar rätt reningssystem och filter samt olika kemikalier.

 

Om du inte tar hand om ditt bad korrekt är risken hög att det förstör och blir obrukbart. Se därför alltid till att följa instruktionerna som ditt bad levereras med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.