Välmående

Skaffa dig en kreativ hobby

Posted on

Många människor har alldeles för mycket att göra på jobbet, så de hinner inte med sig själva och att bara varva ner. Eller ägna sig åt en hobby. Att ha en hobby kan vara väldigt givande, både emotionellt och även ge resultat. Här kommer lite tips och idéer.

Tips på hobby

Vad som passar just dig, är givetvis en smaksak. Här kommer några egna tips, men du kan även läsa vad andra bloggare tycker är en bra hobby

Inred och dekorera ditt hem

Detta är givetvis passande här på Truedeco, där mycket handlar om just dekorering och inredning. Har du precis flyttat eller köpt en fastighet, så har du med fullgod ekonomi alla möjligheter att sätta din egen prägel. För den som inte har haft det intresset tidigare, men som fått en ny hobby så kan man lätt bli uppslukad snabbt.

 

Måla och renovera

Man finns flera olika sätt måla på på. Man kan dels måla som konstnär. Sedan kan man göra digital konst som grafiker. Man kan också måla väggar och renovera hus. Jag skulle vilja påstå att alla dessa former av målning kan betraktas som en hobby. Många olika slags hantverk kan egentligen utföras på hobbybasis, till exempel också att jobba med textiler. Just husrenovering, är ganska populärt som hobby. Dels finns det pengar att tjäna då fastighetsvärdet kan höjas. Men det kan också vara just underhållande och spännande. Att lyckas få något som risigt ut till något klassiskt och snyggt, stimulerar hjärnans belöningssystem.

Producera honung med en biodling

Detta är en, kanske för vissa en annorlunda och rolig hobby. Man får vara utomhus, kanske om man har en tomt eller om man hyr en kolonilott. Kolonilotter är ett utmärkt alternativ för storstadsbor. Man kan både ha biodling för skojs skull och ha bioodling för att faktiskt producera honung. Gör man sin egna honung får man ofta stora mängder som man kan sälja eller ge bort.

Börja köra gokart

Detta är en utmärkt hobby för barn och ungdomar. Många av världens skickligaste F1 förare, har börjat med gokart när de var de allra yngsta juniorerna. Det är kanske inte den allra billigaste hobbyn, särskilt om du tänkt att du ska vara seriös med tävlingar och sånt. Då kan det vara på plats att köpa en egen gokart och du måste stå för alla omkostnader som bensin och oljebyten. Men det är inte heller något problem att hyra korta stunder. Det är en rolig aktivitet för hela familjen, även för vuxna.

Varför man bör ha en hobby?

Det finns många anledningar till att man bör skaffa sig en hobby om man inte redan har en. Det handlar ofta om välmående och tid. Man får fokusera på sig själv eller sina anhöriga och man minskar risken för utbrändhet.

Sedan tror jag att det är väldigt viktigt att ha någonting man tycker är väldigt spännande. De allra flesta har inte lyxen att tycka att jobbet är världens roligaste grej. Sedan finns det förstås personer som har arbetsplatser som det trivs väldigt bra på, där de är involverade i spännande projekt och där man möjligtvis tycker jobbet är det bästa som har hänt en. Skulle det vara så, får man bara gratulera. Då kan man också diskutera om man verkligen behöver en hobby om ett yrke kan betraktas som en hobby. Sedan kan man arbeta professionellt om den är tillräckligt lönsam, det får man inte heller glömma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.