Inredningstips

Värmande stilrena mattor för alla rum

Posted on

Nu när kylan ute är påtaglig är det trevligt att investera i lite nya mattor till hemmet. Här hemma hos mig behöver jag köpa en matta att ha bredvid min säng så att det första jag möter när jag kliver ur sängen är en värmande matta och en armslängd till min morgonrock. Det gör att hela morgondagen känns mer komplett.

Något man kanske inte tänker på är att mattor faktiskt bidrar till att hemmet känns lite varmare, mattor kan minska känslan att det drar från golvet och utöver det är det snyggt. Sen har man mycket drag i hemmet kan det vara värt att se över tätning av luftläckage i krig socklar och genomföringar kan dock vara motiverat, det minskar golvdraget och ökar komforten.

Välj tillräckligt stor matta under matbordet

Har man ett större bord är det fint att binda samman det området med en större matta. Mattan bör vara i den storlek att man kan dra ut en stol och ändå ha stolen på mattan. Om du inte har råd just nu att investera i en sådan stor matta skulle jag säga att det är värt att spara tills du har råd med rätt mattstorlek, för det är just mattornas storlek som får din inredning att se mer perfekt ut. Bytt hellre en matta i lägre prisklass tex en Jutematta som är riktigt prisvärt och snyggt att ha under matbordet och trendigt just nu med naturmattor. 

Mattor i hallen  

Hallen är det många som väljer för korta hallmattor, här bör du tänka på du har tillräckligt område att ta av skorna på en hallmatta som samlar upp smuts innan det övergår till en gångmatta i hallen. Något jag upplever är otroligt irriterande på vintertid är om man behöver ta av skorna och råkar få blöta strumpor, om det är möjligt skulle jag säga att golvvärme i hallen är ultimat. Grus i från hallen tenderar att sprida sig väl i övriga hemmet om det inte finns en barriär och grus kan repa fina golven i ditt hem. Ett tips är att skrapa av skorna både ut och ha en matta båda utanför och innanför dörren. Ett tips är att kanske ha en tvättbar gång matta, men tänk att använda en grovtvättmaskin för detta ändamål, stora mattor överlag kan man lämna iväg på mattvätt, det är verkligen värt kostnaden för då kan du investera i en mer dyr matta. 

Mattor i köket

Köket behöver gå att städa väl och enkelt, här spills det mat och här tycker jag valet på matta bör vara något som går lätt att lyfta av och dammsuga under men även i ett material som går att hålla vid rent.

https://mattfabriken.se/products/granada-greige-konstsilkesmatta?variant=39931365982253

 

Genomgångsrum

Har du rum i fil försök bind samman rummen med mattor som passar med varandra, kan man se den ena mattan till den andra, ja då kanske man bör ha samma matta där. Ett hem i mer harmoni skapar mindre stress. Personligen funderar jag ha samma typ av nyans av matta i min hall och kök för dom rummen går i fil, eller ja hela min lägenhet går i fil, men kök och hall samma typ beige och vardagsrum en viskosmatta i natur, Greige är väldigt fint med.

Skötsel av mattor

Du kan använda dig av Impregnering på din matta, det ger mattan en vattenavstötande effekt, vilket gör den mycket enklare att städa. Många väljer bort mattor just för att dom vill kunna städa väl, men då känns hemmet för kallt och inte så hemtrevligt som den borde kunna göra.

Jag kan verklige rekommendera mattbutiken Mattfabriken för dom har oerhört brett utbud på mattor. Det kommer att bli att lägga en beställning på en matta här för mig, det är liksom bra priser och bra filtrering på mattorna. Nog aldrig hittat en mattbutik med så här billiga mattor, det är mattor som ser dyra ut men som tex är konstsilkesmattor, mattor som ser ut som viskosmattor etc.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.