Inredning inspiration

3 tips kring snygga trappor

Posted on

Samarbete med Formtrappan.se

Här kommer 3 tips på annorlunda eller vanliga och snygga trappor och lösningar kring dessa. Det är generella tips på trappor, inte nödvändigtvis specifika varumärken, material eller typer utan tips på vad som är snyggt helt enkelt.

Spiraltrappan

Spiraltrappor kan vara ruskigt snygga i estetiska miljöer. Det vet alla som har bra koll på arkitektritade hem och super exklusiva fastigheter, kontorsbyggnader och vissa offentliga miljöer. Spiraltrappan har också fördelen att om man ramlar, så ramlar man förhoppningsvis inte rakt ner (om trappan är lång), utan stannar i väggen. Det beror förstås också på huruvida trappan är byggd, hur brant den är och din egen balans. Det vore intressant om någon tog fram statistik kring huruvida spiraltrappor faktiskt är säkrare än vanligare trappor eller inte, men i mitt tycke är det definitivt vackrare än vanliga raka trappor. Jag associerar av någon mystisk anledning, spiraltrappan men snäckskal. Fråga mig inte varför.

Trappförvaring

Något IKEA tidigare har tipsat om är att förvara saker i lådor och hyllsystem direkt under en trappa. Det kan vara bra att tänka på om du får chansen att utforma din egen trappa, eller om du på förhand har den möjligheten i just ditt hem. Det perfekt utrymmet att förvara exempelvis böcker, skor eller varför inte din personliga skivsamling? Ja, nu är ju vinyl på gång att bli populärt igen. Det har faktiskt varit på uppgång i flera år nu. Vinyl som är så mycket roligare än CD. 

I rätt slags vardagsrum med en trappa skulle man exempelvis kunna ha en vinylsamling eller stereo. Ligger trappan i hallen är det perfekt att bygga in utrymme under med skor och kläder. Något som jag också har fått som tips är att bygga ett dedikerat kylrum för vin (som en enda stor vinkyl under trappan. Hur häftigt vore inte det?

Formtrappan

Formtrappan.se är en tjänst för att måttbeställa och skära ut (ibland) unika mått för just din trappa. Perfekt om trappan svänger med mått som andra trappor inte har. Du får trappsteg i massivt trä som du bara fäster på den befintliga trappan! Hur smidigt är inte det? Det ingår kostnadsfri mätning av en fackman och själva processen görs i Sverige med perfektion av industrirobotar. Sedan är det fast pris och flera års garanti, utan krusiduller eller konstigheter.

Det kostar förvisso en del (nästan 20 000 kr) men du kan välja mellan snygga kulörer och det är extremt smidigt. Betydligt enklare än traditionell trapprenovering. Detta är den perfekta lösningen för både höginkomsttagare och vanliga medelklassfamiljer som renoverar villan, men vill ha smidiga och enkla lösningar och en renoverad trappa i bästa kvalitet. Man kanske saknar erfarenheter, dessutom är det i regel dyrare att anlita en snickare att renovera hela trappan. Frågan är dessutom om resultatet blir så pass mycket bättre, det är väl ytterst tveksamt även om du har gedigna, hållbara material.

Formtrappan har ett bra urval kulörer och material att välja mellan på sina trappsteg. Dom finaste enligt mig är  “oljad ek” och “vit ask”. Jag rekommenderar personligen att välja det som passar bäst i just den miljön där den ska vara. Har man dålig koll på design, så fråga gärna en kompis eller en närstående. Det kan lätt skär sig en annars med hemmet. Det har jag sett många gånger och det vore synd om man ändå skaffar sig en bra och trappa som har alla förutsättningar att vara riktigt snygg.

Källa:https://formtrappan.se/omdomen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.