Dekoration inspiration

4 anledningar till att du bör ha färska blommor hemma

Posted on

Blommor är fantastiska, eller hur? En present som nästan aldrig kan gå fel och de är naturligt vackra och får människor att le.  Men det finns mycket mer dessa naturunderverk som kan göra för dig och ditt hem. 

 1. Ger en mer harmoni till ett hem
  Att ha blommor som utsikt i ditt hem kan hjälpa dig att fysiskt varva ner och att lättare koppla av.
  Det är fantastiskt vad enkla blommor kan göra för ditt hem och ditt välbefinnande. Allt som krävs är en vas, en väl vald bukett och lite vatten.
 2. Blommor renar luften
  Det säger sig självt att blommor förbättrar lukten i ett rum, men visste du att vissa blommande växter faktiskt kan filtrera och rena luften i rummet också?
  Fredsliljor, Gerbera och Bromelior kan enligt studier hjälpa till att avlägsna skadliga gifter från luften och kan till och med förbättra en natts vila, eftersom de avger stora mängder syre. Så det är inte bara det att de ser fräscha ut, de fräschar faktiskt upp luften också. Förutom att blommorna som människor ofta väljer för sina dofter, såsom rosor, hjälper också till att förbättra människors humör och upprätthålla en avslappnad atmosfär tack vare deras aromaterapeutiska krafter.
 3. Blommor lyser upp ett rum och ditt humör också
  Det är ingen överdrift att säga att lite färg i ett hem kan räcka långt. Att placera blommor runt ett rum där du kan se dem har till och med förmågan att göra ditt humör bättre och även hjälpa dig att få bättre kontakt med andra människor.
  Det intressanta är att enligt en Harvard-studie av Nancy Etcoff 2006, noterades det att deltagare som hade placerat blommor runt sina hem på platser där de kunde ses på en daglig basis upplever en märkbar ökning av sitt humör såväl som högre medkänsla mot andra människor. Om du känner att ett rum i ditt hem är en magnet för negativ energi så kanske en noggrant placerad bukett liljor kan hjälpa.Vi vet alla att blommor till en sjuk släkting har en positiv psykologisk effekt. Men visste du att det också fanns fysiologiska effekter? Enligt Park och Mattson 2008 kan blommor till och med sänka blodtrycket, minska känslor av smärta och ångest samt hjälpa mot trötthet.
 4. Blommor kan komplettera din inredning
  Det fina med blommor är att de finns i alla former, storlekar och färger. De är det perfekta sättet att komplimentera ditt hem inredning Det är också väldigt lätt att välja blommor för att matcha olika personligheter beroende på vilken typ av preferens och stilar du försöker uppnå.
 5. Blommor är bra för skapa Feng shui i ditt hem, placera blommor skarpa hön då stannar Feng shuin, så placera växterna så att de rundar av de kantiga ytorna.

 

Beställer enkelt blommor online

Om du känner att du vill ha mer blommor i ditt hem eller någon som skulle kunna dra nytta av de magiska effekterna som jag precis bloggat så har finner du fina blombuketter online, se mer hos https://www.tripplo.com/se/

Jag känner redan lite vårkänsla och vad är bättre än att beställa hem lite fina vårblommor? Dom skickar till över 150 länder, så du behöver inte begränsa dig till bara Sverige. 

 

Varför inte prenumerera på färska blommor till hemmet eller kontoret?

En smidig tjänst som jag själv funderar på är att prenumerera på blommor och då får man inklusive frakt en bukett blommor varje vecka, varannan eller var fjärde veckan. När du startar din blomprenumeration så får du en vas med din första leverans, utan kostnad (värde ca 145 kr). Vasen är i glas och matchar stilen du väljer på din bukett. 

Det är lyxigt att ha vackra blommor hemma och tänkte även på att ge ett litet tips. Vissa blommor håller sig finare än andra blommor och dessa kan du klippa av och sätta i en mindre vad. Exempelvis på toaletten, det ger nämligen bra feng shui att ha växter vid handfatet, något du säkert sett de flesta hotell använder sig av.

Du kan enkelt skapa vackra blomagemang med en blomsterfakir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.