Okategoriserat

AR-teknik vid köp av inredning

Posted on

Ar-teknik är användbart vid distanshandel online, det kan vara svårt att visualisera sig inredning i sitt hem och nu kan det med kost. Coolt!

Ny AR-teknik på konstplattformen Konst.se gör det möjligt att visualisera konstverk i ditt rum innan köp

Sveriges största plattform för unik originalkonst lanserar nu möjligheten att förhandsgranska konstverk i ditt rum direkt med en smartphone. Konst.se är först ut på den svenska konstmarknaden med att använda den nya AR-tekniken, baserad på WebXR API. Den nya egenutvecklade funktionaliteten tillåter konstköpare att enkelt visualisera hur konsten kommer att se ut i ens egna hem innan köp.

– Det revolutionerar hur våra konstköpare kommer närmare konsten, säger Timofey Makoveychuk, Konst.se’s grundare.

AR står för augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska, och är en teknik som används för att komplettera omgivningen med digital information. AR kan till exempel användas för navigering eller låta dig placera ut ett objekt i ditt hem direkt via mobiltelefonens kamera.

På Konst.se kommer du att kunna se konstverken ur olika vinklar och beskåda detaljer och texturer på ett banbrytande vis. Verken visas i verklig fysisk storlek – allt för att upplevelsen ska vara så realistisk som möjligt. Med hjälp av den egenutvecklade tekniken kommer Konst.se’s besökare att kunna avnjuta och planera sina konstköp i en ännu bredare utsträckning. Den underlättar för köparen att avgöra om konstverket passar in i den egna interiören, att placera och testa verkets potential i olika rum och enkelt kunna matcha verket med redan befintliga konstverk eller en tavelvägg.

Funktionen är tillgänglig direkt via mobilens webbläsare och kräver ingen nedladdning av appar för användaren. På så sätt är användningen smidig och sömlös.

– Att vår plattform är användarvänlig och lättillgänglig för alla besökare är en självklarhet för oss, säger Timofey.

Versionen som nu släpps är en tidig Beta, vilket innebär att den kommer att utvärderas och förbättras vidare. AR-tekniken är initialt tillgänglig för Android-användare, iPhone-användare väntas kunna ta del av funktionen i ett senare skede.
På Konst.se kan du se konstverken ur olika vinklar och beskåda detaljer och texturer på ett banbrytande vis.

Konst.se
Impressive Art Sweden AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.