Hus

Bästa Friggeboden i premium kvalitet

Posted on

Bor man i villa och har tomt kan tycker jag att man borde investera i en friggebod i god kvalitet för att använda för förvaring eller extra utrymme. Inte nog med att det är bygglovsfritt på 15 kvm för en friggebod har du även möjlighet att ha ett bygglovsfritt attefallshus på tomten på 30 kvm. Du kan ha flera friggebodar så länge det inte överstiger 15 kvm.

Ibland tillåter inte detaljen utbyggnation av boningshuset och då kan detta vara två alternativ som passar bra. Friggebodar från Modulhus.se levereras nyckelfärdiga till tomten och lyfts på plats med kran och kan placeras på lecablock som grund. Jag har sett flertal Bäst i test friggebod, jag tycker att många oftast vinklade för att ge provision sajtägaren och är ofta inte bäst på marknaden. 

Nyckelfärdig friggebod vs Byggsats?

Att en friggebod levereras i byggsats säger för mig nivån på kvaliteten troligtvis är något lägre för annars hade man inte som lekman klarar att bygga ihop en friggebod eller så att det kostat dyrt att leja en snickare som bygger ihop den och då hade man lika gärna kunna köpa en färdigbyggd friggebod. Dom billigare friggebodarna är inte isolerade och det är något man behöver göra i efterhand om man vill ha det.

Personligen hade jag valt en friggebod som är vinterisolerad för att vara säker på bra förvaring året runt. Många väljer förvara sina däcken hemma men faktum är att däck behöver en viss temperatur för att inte åldras, därav däckhotell finns, däck ska hängas med och inte stå på mark, så det är viktigt att tänka på rätt typ av förvaring. Alternativt kan du köpa en ritning till friggebod och bygga den själv och spara lite pengar, något Modulhus erbjuder.

Friggebod 15 kvm

Du får ha totalt storlek på 15 kvm för dina samtliga friggebodar. En friggebod behöver inget bygglov. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga 3,0 meter. Friggeboden måste vara fristående om den ska placeras i omedelbar närhet till en-eller tvåbostadshus och den ska placeras minst 4,5 meter från gräns. att friggeboden inte kräver bygglov enligt den detaljplan eller de områdesbestämmelser som gäller för området. En friggebod får inte användas som permanentbostad som ett attefallshus får. 

 Vilken friggebod är bäst?

Jag skulle säga att dessa friggebodar är bäst av nedan anledningar.

  • Nyckelfärdigt med fast pris
  • Otroligt enkel installation
  • Snyggast på marknaden 
  • Många olika designs som passar till de flesta hus
  • Vinterbonat
  • Möjlighet till kök
  • Stora skjutdörrsparti
  • Designas efter ens tycke i husbyggaren online
  • Fint att komplettera med en altan till friggeboden
https://modulhus.se/produkt/daniella/

Insida av friggebod, modernt och stilrent och öppet. Inte alls som jag är van att se en friggebod. Man kan installera gardiner för minska insyn. På sommaren när man tagit ut alla saker till trädgården har man en perfekt gästhus för långväga gäster.

Vad kan man ha en friggebod till?

Helt enkelt kan dessa friggebodar fungera som ett litet gästhus eller extra kontor, förråd. Ser man till förvaring av olika trädgårdsmaskiner ska exempelvis gräsklippare förvaras i normal värme, då den trivs bäst inomhus, i en torr och frostfri miljö.Även vattenslangar behöver förvaras frostfritt om man inte investerat i en som tål frost. Då är en isolerad friggebod bra för vinterförvaring.

Har du trädgårdsmöbler med dynor så behöver så behöver dom förvaras skyddat så att inte skadedjur och fukt kan komma åt dom, helst bör dom förvaras i en påse eller låda med lock. I regel, målarfärg, sommar utrustning elektronik tål inte minusgrader. Men även medelhavsväxter behöver förvaras 5-10 grader under vintern. Att värma upp en friggebod är inte särskilt dyrt om den är bra isolerad. En sak som är säker är att du aldrig kan ha för mycket förvaring skulle jag säga, så en bra friggebod och attefallshus är brukar ge ökat värde vid försäljning av hus. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.