Ekonomi

Funderar du på att hyra ut bostaden i andra hand när du ute och reser?

Posted on

Samarbete med Samtrygg

Att resa och välja att arbeta online är mer möjligt än någonsin och planerar du att resa iväg en längre resa kan det kännas onödigt att betala hyra när man inte är hemma.  Men trots det så väljer de flesta att inte hyra ut sitt boende och ta den kostnaden extra kostnaden eller att hyra ut till en vän på grund av osäkerheten att hyra ut till någon okänd människa. Men hyr man ut till vänner så blir det ofta till en lägre hyra är marknadshyra är för att man inte vill verka girig, men samtidigt blir det faktiskt en örlust av intäkt för dig som du kan spara till buffert eller liknande till din långresa. 

Här är några tips du kan tänka på när du ska hyra ut i andra hand

  • Kolla med bostadsföretaget att du får hyra ut ditt boende i andra hand.
  • Skriv ihop en lista mer regler om ditt hem, vad som är viktigt att tänka på och så vidare.
  • Ska du hyra ut än 6 månader glöm inte ha kontrakt på besittningsskydd. Skapa din bostadsannons och använd dig av Samtrygg för säkert hyra ut din lägenhet/hus/rum.
  • Bestäm en bra hyra, hur du ut möblerat får du ta mer hyra. 

Här finner du ytterligare bra tips när du ska hyra ut din bostad andra hand. 

Så fixar du din boende fint innan uthyrning

​​Först och främst se till att fota fina bilder som visar ditt boende från den bästa sidan. Städa noggrant och medan du gör det passa på att rensa ut saker. Inkludera gärna några fina bilder av varje rum och några bilder från utanför och runt grannskapet också. Du kan ta bilder med din smartphone, men det är bättre att använda en bra kamera eller rekrytera en vän som kan fotografering om möjligt.

Ska man hyra ut boendet för att man ska ut och resa behöver man plocka undan så mycket saker. Men man kan med fördel ta bort de saker av extra värde, samt personliga saker. Oftast får man  plats för det mesta personliga saker i förrådet, men saker av värde skulle jag rekommendera säkrare förvaring, exempelvis att man hyr ett övervakat förråd. Nu kan du resa iväg på din drömresa och veta att hyresgästen betalar sin hyra, du är försäkrad och du kan koppla av på resan och ha mer pengar över för din resa. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.