inredningstips-akustikpanerler
Inredningstips, Välmående

Inred ditt hem med akustikpaneler

Posted on

När vi inreder vårt hem är det oftast med ögonen. Möbler, gardiner och mattor behöver ge ett fint visuellt intryck och matcha varandra på ett snyggt sätt. Vi går igenom varje rum och ser till att varje detalj är perfekt för ögonen. Vad många inte tänker på är att vi även kan inreda med öronen. Ett ekande och kalt rum riskerar att ge en ogästvänlig känsla, medan ett rum med dämpad akustik och rofylldhet kan göra oss avslappnade och bekväma. Detta oavsett hur fint det är att titta på. Vi berättar därför mer om hur du kan inreda dit hem så att det passar både ögon och öron med hjälp av akustikpaneler. Vi fokuserar på helhet, sovrum och vardagsrum. 

Helheten först

En del hem med stora ytor, kala kök, stengolv och ett litet antal möbler kan bidra till att rösterna från de som vistas i rummet skapar en dålig efterklang. Akustikpanel, absorberar ljudet så att det blir mjukare och inte lika påträngande. Förutom att det blir mer trivsamt i rummen kommer du också att känna dig mentalt piggare eftersom oljud och buller kan ha en tröttande effekt. Helhetsintrycket blir så mycket bättre med ett hem där både ljud och tonalitet går hand i hand.  

Sovrummet

Akustikpaneler dämpar ljud och skapar en vilsam atmosfär i sovrummet. När du sätter upp ribborna i sovrummet kan de utgöra en fin fondvägg som delar av rummet eller markerar sängplatsen. Ribbpanelen kan med fördel användas till sänggavel, antingen genom att de läggs på tvären eller med en hög vägg bakom sängen. I stället för att försöka dämpa ljud med tunga textilier och tjocka mattor i ditt sovrum är det betydligt mer allergivänligt att sätta upp träribbor, som är enkla att torka av och hålla fria från damm.

Vardagsrummet

Med akustikpaneler kan du få en karaktärsfull vägg som går ton i ton med övrig inredning. Det går också att installera ledbelysning i panelen för en smakfull och häftig effekt. Med inslag av trä får du en snygg kontrast till vita väggar och enkel inredning. Du kan därför enkelt skapa små oaser i rummet med akustikpaneler. Det finns inget surroundljud som kan rädda dålig akustikbehandling i TV-rummet. Så varför inte montera din TV på en väggsektion av akustikpanel? Du får då både bättre ljud där det verkligen spelar roll, och en snyggt inramad TV för helgkvällar på soffan. Ett annat alternativ är att skapa rofyllda kvällar framför brasan med akustikpanel som fondvägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.