Teknik till hemmet

Inred hemmet med en luftfukare

Posted on

Idag blir det allt vanligare med en luftfuktare i våra hushåll. Många tror att det här är klumpiga och fula maskiner som inte är speciellt snyggt att ha i rummet. Men dagens luftfukare blir snyggare och designat efter att verkligen smäla in i rummet och bidrar därför till att faktiskt kan bli riktigt snygg i inredningen. Dessutom finns det många små modeller som både tar lite plats med framförallt knappt snyns.

Vad är en luftfukare

En luftfuktare fungerar genom att den sprider vattenånga för att på så sätt bidra till en bättre fuktighet och som riktmärke brukar människan trivs bäst i ungefär 40 – 50 % luftfuktighet. Många tror att en luftfuktare och en luftrenare är samma sak men de har faktiskt två helt olika endamål. En luftrenare renar istället luften och hjälper till att avlägsna dam i rummet.

Fördelar med luftfuktare

En luftfukare bidrar till att göra en mer behaglig inomhusmiljö. VI har nog alla stött på dålig luft i hemmet. Att ha en dålig inomhusmiljö kan påverka inte bara växter och möbler men även dig som människa. Under vinterhalvåret så är luften generellt sätt mycket torr och vi har nog alla upplevt torr hud och spruckna läppar, det har faktiskt med luftfuktigheten att göra.

En luftfuktare motverkar även spridning av virus och inflensa partiklar. Även krukväxterna mår bra av korrekt fuktighet i hemmet och det är inte speciellt bra för inredningen med ledsna och tråkiga växter. Så en luftfuktare kan vara ett bra verktyg för att inte inomhusväxterna ska må dåligt.

Tips på inredning med luftfuktare

En luftfuktare kan i stort sätt stå i vilket rum som helst. Många kanske tror att det bara är en vardagsrumsmöbel men många föredrar även att ha den här maskinen i gång när man sover. Därför kan det vara bra att ha en modell som går i samma färg som till exempel nattduksbordet för att verkligen smälta in i rummet.

Hur hittar man den bästa luftfuktaren

Det finns såklart både billiga och dyra modeller där kvalitén oftast varierar med priset. När man ska hitta den bästa luftfuktaren så handlar det mer om att hitta en luftfukare som passar bra i rummet. Det finns många modeller som kommer i flera olika färger och kan maskera sig bra med andra möbler i rummet för att få en riktigt snygg helhet. Den behöver givetvis inte så längst fram i rummet utan man kan enkelt ställa den bakom någon krukväxt eller varför inte på fönsterbrädan om man har en liten modell.

Vill du läsa mer om luftfuktare så läs mer på ogteknik.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.