Inredning inspiration

Låt rummets tema stå till grund vid val av taklampa

Posted on

Samarbete med Lampan.se

Låt rummets tema ligga till grund till vilken typ armatur du väljer för att få ett sammanhållet intryck på din inredning. Att exempelvis inkludera en bambu lampa och om du inte har några naturfärger i rummet kommer tyvärr att innebära den röda tråden lyser med sin frånvaro. Men du kan enkelt förändra ett rums tema genom att byta ut viss inredning som kuddar, mattor osv och det är det som är så spännande med inredning! 

När du börjar att inreda ett rum med belysning, så börja med att först placera ut funktionsljuset och därefter det miljöskapande ljuset. I ett vardagsrum är det oftast takbelysningen som har en central del och här är det bra att ha dimmer funktion, så du kan få mer dämpad belysning på kvällarna. Generellt sätt så brukar man säga att ett vardagsrum bör ha mellan 5 till 10 ljuspunkter vara lagom.

 

Försök att få någorlunda matchning mellan dom olika lamporna i rummet genom att välja samma typ av nyans eller form på lamporna. Lampornas baser kan vara lite annorlunda, men genom att hålla nyanser i samma form och tyg, så känns de fortfarande harmoniska. Ett bra knep är att variera höjderna på belysningen och det är ett vanligt inredningstips som professionella inredare avvänder sig av när det gäller belysning.

2020/2021 lamp trender 

Struktur och färg, belysning gjord av naturliga material som ger ett visuellt och en organisk touch. Vi ser en hel del bambu lampor, naturmaterial som tyg och guld mässing som är färg som varit så trendigt, byts nu ut mot borstad mässing med av en färg som mellanting mellan guld och silver finish. Denna färg kan smälta in i nästan vilken typ av inredning som helst. Retro- och industriell stil kommer tillbaka men i mer förfinade former. Vi ser även en hel del rökigt glas!

Vackra taklampor kan verkligen lyfta ett rum till nya höjder och göra ett statement. Idag är det trendigt att inreda med med större taklampor och vi lägger gärna en hel del pengar på rätt taklampa. 

 

Här är några fina taklampor från Lampan.se

WAGNER TAKLAMPA XL NATUR 50CM
LUNA TAKLAMPA MÄSSING

 

COMO TAKLAMPA SVART/RÖK METALL 50CM

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.