Hus

Måla om taket och ge hela huset ett lyft

Posted on

Ett av de bästa och med kostnadseffektiva sätten att ge sitt hus ett lyft är att måla om taket. Man tänker sällan på hur mycket taket gör för hela husets intryck, men så fort man målar om det blir det väldigt tydligt. Förutom de estetiska anledningarna måste man måla om taket med jämna mellanrum för att optimera slitskyddet och göra sig av med smuts, alger och andra partiklar som annars samlas på takpannorna.

 

En korrekt utförd takmålning kan avsevärt förlänga takets livslängd och håller ofta i upp till 15 år. Med andra ord behöver du inte måla om taket särskilt ofta.

Anlita en expert

Funderar du på att måla om taket så rekommenderar vi starkt att du anlitar ett proffs. Fasaden kan man i många fall måla om själv om man har tid till det, men på grund av risker och höjden bör man inte hantera taket på egen hand.

 

Vackra Tak och Fasader är experter på takmålning med mångårig erfarenhet som är verksamma på Västkusten och i hela Göteborgsregionen. Förutom att måla om taket åt dig genomför de alltid en grundlig taktvätt och genomför en komplett anti-algbehandling för att försäkra sig om att taket är i så gott skick det bara går. Först därefter kan man måla om taket.

Överväg andra uppdateringar samtidigt

Som sagt finns det flera olika sätt att ge sin bostad ett estetiskt lyft och det finns fördelar med att planera in dessa behandlingar samtidigt. Många väljer exempelvis att måla om både taket och fasaden samtidigt för att få en bättre helhetskänsla. Dessutom kan man passa på att tvätta sina markstenar och ge altanen en ordentlig tvätt.

 

Företag som Vackra Tak och Fasader erbjuder i regel alla dessa tjänster och ger förmånliga priser till de som väljer att boka tjänsterna samtidigt.

 

OBS! Se till att tvätta och måla om nu på våren så huset är rent och uppdaterat inför sommaren. Det gäller framför allt om du även tänker tvätta altan, markstenar, etc. Dessutom kräver många fasad- och takfärger att det är rätt temperatur och väder ute för att de ska fungera så bra som möjligt, och då är våren perfekt.

Glöm inte taksäkerheten

När du bokar en takmålning så bör du göra det via ett företag som också kan granska din taksäkerhet, dvs. täta nocken och skorstenen, se till att det finns en godkänd takstege och se till att stuprören fungerar som de ska.

 

Av uppenbara anledningar är det smart att boka en takmålning och uppdatering av taksäkerheten samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.