Ekonomi

Maxad underhållning i vardagsrummet med TV-paket + streamingtjänster

Posted on

Ett vardagsrum är aldrig komplett utan riktigt bra underhållning nära till hands. Med rätt TV-paket och kompletterande streamingtjänster kan du försäkra dig om att du kan titta på alla filmer, serier, nyheter och sporthändelser som du vill.

 

Därför har vi granskat utbudet på marknaden och samlat tips för maxad underhållning samt rekommendationer för det bästa TV-paketet på marknaden.

Det bästa TV-paketet just nu

Efter att ha tagit hjälp av experterna på tvabonnemang.nu och spenderat flera timmar med att granska de olika tv-abonnemangen har vi kommit fram till att Allente är det företag som idag har det bästa TV-paketet.

 

Allente är, som du kanske redan känner till, företaget som skapades efter att Viasat och Canal Digital gick ihop. Det är alltså en tv-leverantör som grundar sig i två av Sveriges tidigare största tv-leverantörer.

 

Allente har idag fyra olika abonnemang – Basic, Standard, Large och Premium – och vi anser att Allente Standard är bäst. Paketet get dig nämligen 50+ olika TV-kanaler, från det svenska standardutbudet (SVT och TV4) till flera internationella. TV, serie-, nyhets-, sport- och dokumentärkanaler. I paketet ingår dessutom streamingtjänsterna Viaplay och Paramount+ för maxad underhållning när det passar dig bäst.

 

Allente Standard kostar 399 kronor i månaden.

Underhållning på olika enheter och i olika rum

En av de främsta fördelarna med dagens TV-paket är att de kommer med tillhörande play- och streamingtjänster. Därmed får du kontroll över när och hur du vill titta på din underhållning.

 

Streaming och play är tillgängligt på alla enheter som kan kopplas upp till internet. Det innebär att du kan streama underhållning på din Smart TV eller Apple TV samt på datorn, mobilen och i surfplattan.

 

Beroende på vilket tv-abonnemang du väljer kan du även titta på underhållning på olika enheter samtidigt. Ofta finns det stöd för mellan 2 och 6 enheter på samma gång vilket innebär att hela familjen kan titta på den underhållningen som de föredrar samtidigt.

 

Vill man dessutom ha tillgång till de “vanliga” tv-kanalerna på flera enheter behöver man köpa till detta som en extra tjänst. Det brukar kallas för tvillingabonnemang och kostar ofta under en hundralapp per TV-apparat i månaden.

Kombinera TV med bredband för lägre kostnad

Vi rekommenderar även att du tecknar abonnemang för TV och bredband från en och samma aktör då det ofta innebär lägre kostnader, samtidigt som det blir lättare att betala räkningarna varje månad. Har du tillgång till fiber i din bostad (vilket de flesta svenskar har idag) finns det ännu fler fördelar med att kombinera TV och bredband från samma aktör. Fiber TV ger nämligen optimal bild- och ljudkvalitet och mindre störningar än marknätet.

 

Med allt detta sagt är det inte säkert att alla tv-leverantörer eller Allente är tillgänglig för dig. Därför är det alltid smart att shoppa runt lite för att hitta den absolut bästa tjänsten för dina förutsättningar. Det finns idag bara ett 10-tal leverantörer på marknaden så att efterforska i deras olika sortiment är inte allt för tidskrävande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.