Renovering

Professionell målning med hållbarhetstänk

Posted on

Samarbete med skondalsmaleri.se

Med tiden blir ett hem slitet och det kan behöva fräschat upp. Snickerier kan ha fått sig ett par hack och kök kanske är funktionella men i fel färg. Färgtrender kommer och går och varje år är det nya färger vi ser på väggarna i våra hem. Istället för att kasta ut det gamla kan man bevara och reparera lister, dörrkarmar med mera med lite spackel och färg och det är hållbarhet fast i hemmet. Har man en gång investerat i bra material kan renovera.

Regler för att måla om själv

Att måla om ett hem kan vem som helst göra, men att måla om ett hem professionellt kan inte vem som helst göra. Jag har varit hemma hos människor som målat om själv och jag har sett hur dom slarvar. För mig är det ofattbart hur man kan måla utan att ta bort kontakter eller grundmåla och slipa och så vidare. Många fastighetsägare låter sina hyresgäster måla om, men utan att ställa krav på arbetet. Visst det kanske ser bättre ut vid snabb anblick, men att se slarvigheten är inte värt i slutändan det sänker ju värdet på lägenheten. Jag hade jag inte låtit människor få måla hejvilt utan att få proffsnivå på det hela. Reglerna säger att du har rätt att måla och tapetsera i lägenheten men arbetet ska utföras på fackmannamässigt sätt och annars blir du återbetalningsskyldig.

Att måla om professionellt

Jag tillhör nog den mer pedantiska personen som stör mig för mycket på slarvig målning att jag hade gått och kikat noggrant på målningen vid en köpare av bostadsrätt så att det såg korrekt ut. Nu med rotavdrag är det ändå ganska så förmånligt avdrag du kan få om du vill renovera i ditt hem. Bor du i Stockholmsområdet och satsar på att köpa och sälja lägenheter skulle jag lämna målandet till proffsen faktiskt. Sköndals Måleri har målare i Stockholm och dom har ett hållbarhetstänk i allt dom gör från miljövänlig färg, kör elbilar, renoverar med spackel och färg det tycker jag är väldigt bra. Det är även bra för målarna att få arbeta mer material som inte är skadliga för människan, du kanske minns för hur färg kunde dofta så starkt att man blev yr? Men även dom anställda har certifieringar och utbildning i vad dom gör, jag tycker denna målerifirma låter så mysig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.