Dekoration inspiration

Så kan du inreda ditt hem med golvljusstakar

Posted on

Samarbete med vackradetaljer.se

Jag har tidigare bloggat om vikten av att ha flera ljuskällor i hemmet och ett bra tips för att få in med ljuskällor i hemmet är att komplettera inredningen med golvljusstakar utöver elektriska lampor. Levande ljus är en bra ljuskälla för att få in mer rofylld levande belysning i rummet. Ett tomt hörn i ett rum blir genast mycket mer hemtrevligt om du placerar en golvljusstake där då det gör att rummet rundas av och samtidigt ljusas upp.

Så här mot vintern är det extra mysigt att dekorera hemmet med fårskinnsfällar och varma, röda julfärger och om du vill få ett mer mysigt hem, så skulle jag vilja säga att det faktiskt är stilleben, dekorationsprylar och böcker som bidrar till det.

Att inreda ett hem med ljus passar bra om man vill få en mer harmonisk känsla i hemmet. Vem vet du kanske har ett tomt hör du kan inreda med golvljusstakar?

5 Feng shui element

  • Elementen är Jord, Eld, Vatten, Trä och Metall
  • De fem elementen finnas representerade i varje rum
  • Behövs i hemmet för vårt välbefinnande
  • Parvisa saker

Eld: Starka, klara färger från det röda och gula färgspektrat. Trekants- och pyramidformer. Belysning, både i form av elektriskt och levande ljus!

Ljus används bäst i feng shui-områdena i södra, sydvästra, nordöstra och mitt i ditt hem. Med en golvljusstake i trä och ett ljus får du in både trä och eld-element. 

Ljusstake i återvunnet trä – olika höjder – vackradetaljer.se

Här är ett vackert stilleben på golvet med ett flertal golvljusstakar av återvunnet trä. Det ger verkligen en mysig lantlig känsla till hemmet och färgerna passar så bra med varandra.

 

Golvljusstake i svart med rustik yta -vackradetaljer.se

Dessa svarta golvljusstakar har en rustik yta och passar mig i smaken som tycker om industriell inredning. Det är blev genast mer styrka i att ha fler ljusstakar, än om det hade stått endast en golvljusstake på golvet.

Var ska du inte sätta ett ljus?

Bränn aldrig ett ljus på eller i närheten av något som kan antända. Håll brinnande ljus borta från möbler, draperier, sängkläder, mattor, böcker, papper, brandfarliga dekorationer etc.Lämna aldrig brinnande ljus utan uppsikt.

Besök gärna butiken vackradetaljer.se för mer inspirerande inredningsdetaljer till hemmet. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.