Inredning inspiration

Smarta förvaringsutrymmen i badrummet

Posted on

Badrummet är efter köket oftast det mest trafikerade rummet i huset. Utöver att göra sina ”behov” så är det mycket annat som händer här. Man badar, sminkar, sköter tandhygien, rakar sig, tvättar kläder och mycket mer.

Mängder av produkter ska få plats, tandkräm, tandborstar, rakhyvlar, raklödder, smink, duschkräm, schampo, tvättmedel, sköljmedel, toalettpapper m fl. Listan kan göras väldigt lång, men den stora frågan är:

Hur i hela fridens namn ska allt detta få plats i badrummet UTAN att det ser ut som tredje värdskriget just har hänt?

Här är några enkla och smarta tips på vad du kan tänka på för att skapa en minimalistisk, smart och klinisk badrumsförvaring.

 

Generellt sätt kan vi katogorisera det som ska förvaras i 3 kategorier.

Kategori 1: Värme och luftfuktighet: Särskilt för badrum som inte har tillräcklig ventilation (fönster, fläktar) kan varma duschar och bad leda till mögel och mögel.

Kategori 2: Massor av små saker: Toalettartiklar och sminkprodukter kan göra organisationen svår.

Kategori 3: Elektriska badrumsverktyg: Elektriska tandborstar, rakhyvlar och hårtorkar kan vara en utmaning att lagra och / eller ladda.

 

Tips 1:

  1. Litet badrum? Kör med stängd förvaring

Öppna hyllor/luckor fungerar utmärkt i köket, men i ett litet badrum? Undvik till varje pris! Det är inte att säga att det är omöjligt att dra av ett organiserat badrum med öppna hyllor, men att ha dörrar och lådor för att dölja bitar och de oattraktiva nödvändigheterna i som behövs kan göra extremt stor skillnad.

 

  1. Medicin ska aldrig förvaras i läkemedelsskåpet (om det är i badet)

Klassisk ironi, men faktiskt sant. Om du har ditt medicinskåp i badrummet så rekommenderar vi att du flyttar det.  En av de värsta platserna att lagra medicin är i nämligen i ett medicinskåp i badrummet. Det beror på att värme och fuktighet, som båda är vanliga på platser där vi duschar och badar, kan påverka effekten av många läkemedel.

  1. Toalettborstar måste desinficeras.

Chansen är stor att du gör vad de flesta gör efter rengöring med toalettborsten: spola toaletten och skölj borsten under rinnande vatten. Problemet är att du inte riktigt har rengjort det. För att göra det måste du desinficera borsten, antingen med en blekmedelslösning.

  1. Ikea är din gud för badrumsförvaring

Ikea har otroligt många bra produkter för smart bevaring i badrummet. Boka in en dag och besök IKEA och se på deras badrumsprodukter och bli inpirerad.

 

  1. Hitta en bestämt plats för hårtorken.

Att hitta en bestämt plats för hårtorken kan göra extremt stor skillnad. Hårtork ska inte ligga och skräpar öppet i badrummet. Hitta en bestämt plats, antingen i ett skåp eller montera upp en hårtorkshållare.

 

  1. Ska du renovera badrummet? Prata med ett proffs!

Att planera en badrumsrenovering kan vara svårt, man har ofta flera ideér men det kan vara svårt att veta vad som är möjligt med ytan och budgeten man har. Anlita en seriös hantverkare och få dem att hjälpa dig med planeringen. Behöver du hjälp med smartförvaring i badrummet så kan dem definitivt hjälpa dig med det också. En hantverkare som har lång erfarenhet med detta är just ett sällskap i Göteborg som kallar sig för Badrumsrenovering Göteborg.

 

Vi hoppas att dessa tips har varit till nytta och önskar dig massa lycka till med förvaringen i ditt badrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.