Hus

Allt fler investerar i fler boenden

Posted on

Samarbete med villaförsakring.se

Man skulle kunna tro att vi drar åt svångremmen helt i dessa tiden, men allt fler väljer att investera i fler boenden och i sommar spås det bli ännu en sommar med Hemsemester och därför är intresset för att köpa hus och sommarboende ännu större.

Många tycker det räcker att sitta hemma i en lägenhet och vi är nog många som gärna vill bo på större ytor så att vi har mer att röra oss på. Många arbetar hemifrån och drömmer om ett bra hemmakontor, hemmagym, boende för barnen och så vidare.

Investera i fastigheter 

Det är väldigt intressant det här med att investera i fastigheter och tjäna pengar. Antigen kan man köpa och sälja eller hyra ut och få passiva inkomster. Detta är något jag kommer att göra i framtiden. Min plan är att köpa en tomt och bygga ett nybyggt hus på. Jag har inget intresse av att renovera och jag vill forma mitt hem själv, jag vill gärna ha sjötomt med brygga och båt. Det är viktigt att man har en bra villaförsäkring för sina boenden så att man kan känna sig trygg. 

Det finns stora förmåner med att bygga nytt…

Som bra lån på banken, man behöver inte betala fastighetsskatt på 15 år, samt att efter 5 år så kan man renovera huset och få dra av det med rot-avdrag. Så bygger man riktigt stort så kan man vänta med några rum och ta det då.

Nu 2021 så kommer nya möjligheter med solpaneler och avdrag dom vi också kan ta del av och spara in massor på våra elförbrukning samt sälja av överskottet av el.

Så på sikt med all avdrag och möjlighet att hyra ut kan det verkligen bli en vinstkälla att bygga hus. Väljer man bygga till ett attefallshus kan man även hyra ut det och få passiva inkomster. 

Om man redan har ett hus med tomt tycker jag det är otroligt bra att köpa ett nyckelfärdigt Attefallshus för att få in passiva inkomster. Det kan inkomst som täcker din egen boendekostnad kan ge extra guldkan på tillvaron eller till fler framtida investeringar. 

 

Visst är det intressant det här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.